Ulei de cafea prajita presat la rece - 10 ml
Cod produs:
Stoc: 2
44,00 Lei
Fara TVA: 36,97 Lei

Cantitate

Numeroase studii stiintifice au aratat ca uleiul obtinut prin presarea la rece a boabelor de cafea prajita are proprietati de regenerare a epidermei, imbunatatind aspectul liniilor fine, reda fermitatea, calmeaza roseata si imbunatateste textura. 

Uleiul de cafea prajita stimuleaza sinteza de colagen si impiedica deshidratarea epidermei. In ultimii ani, uleiul de cafea a fost folosit tot mai mult in compozitia produselor cosmetice, mai ales datorita proprietatilor sale anti-imbatranire.


Bogat in acid linoleic polinesaturat, uleiul de cafea prajita protejeaza pielea:

- impotriva razelor UV, mai ales in cazul expunerii prelungite la soare

- prin efectul sau antioxidant, comabte actiunea radicalilor liberi

- impotriva imbatranirii premature, dar si pentru tratarea ridurilor si a liniilor fine deja formate

- contribuie la vindecarea micilor leziuni ale pielii, cum sunt cele datorate acneei

- contribuie la vindecarea mai rapida a cicatricilor, arsurilor 

- hidrateaza si reda fermitatea pielii, prin capacitatea sa de a nu permite deshidratarea

- stimuleaza detoxifierea naturala prin continutul sau de enzime, curata pielea cu probleme, predispusa la acnee, impura

- impotriva celulitei, dizolva celulele de grasime

- reduce inflamatia provocata de intepaturile de insecte 


Denumire botanica: Coffea Arabica 

Metoda de obtinere: presare la rece 

Partea folosita a plantei: semintele prajite

Tara de origine: Brazilia

Culoare: maro inchis

Miros: asemanator cu cel al unei cesti de cafea proaspat preparata

Consistenta: lichid vascos

Perioada de valabiliate: 12 luni de la deschidere, in conditii corespunzatoare de depozitare. A se feri de actiunea directa a razelor soarelui. Dupa deschiderea sticlei, se recomanda pastrarea ei in frigider.

Recomandat pentru toate tipurile de piele, dar mai ales pentru cea ridata sau deteriorata. 


Uleiul de cafea arabica prajita nu contine Organisme modificate genetic (OMG) si, prin urmare, este in conformiate cu legislatia europena - 

1829/2003 / CE si 1830/2003 / CE.


Compozitia de acizi grasi din uleiul de cafea prajita:

Acid palmitic 29 – 38 %

Acid stearic = 7 – 11 %

Acid oleic = 7 – 10 %

Acid linoleic = 36 – 46 %

Acid arahidic (eicosanoic) = 2 - 4 %

Acid Behenic =  < 2 %


Acizi grasi saturati = 42 – 46 % 

Acizi grasi mononesaturati = 8 – 12 % 

Acizi grasi polinesaturati = 44 – 48 % 


Recomandari de utilizare:

Uleiul de cafea prajita poate fi folosit ca atare, 100% pur, il puteti combina cu alte uleiuri vegetale, sau ii puteti adauga uleiuri esentiale. Datorita mirosului sau specific, de cafea proaspata, se combina bine cu uleiurile esentiale de scortisoara, cuisoare, ghimbir, portocala, cardamom, iasomie, ylang - ylang, geranium, trandafir, patchouli, lavanda, santal, ienupar, bergamota, petitgrain, grapefruit, neroli, cedru.

Ingrijirea pielii

Patrunde foarte usor in piele si nu lasa urme grase. Poate fi folosit si ca baza de machiaj.

Uleiul de cafea prajita poate fi folosit pentru ten: uscat, gras, ridat, normal, mixt, cuperozic, rozacee, sensibil, acneic, matur sau tanar.

Sugestie

Folositi uleiul de cafea prajita direct pe piele, ca tratament intens, de zi sau de noapte, pentru pielea imbatranita, uscata, matura sau deterioarata. Datorita cafeinei din compozitie are efect de lifting, atenueaza ridurile si liniile fine. Este usor absorbit si lasa pielea delicata si matasoasa.


Puteti adauga ulei de cafea prajita in crema de fata sau in laptele pentru corp.


Ingrijirea parului si a scalpului

Puteti folosi uleiul de cafea prajita ca masca pentru a avea un par puternic si stralucitor. Hidrateaza scalpul uscat si intareste radacina firelor de par. Adaugat in sampon, masti pentru par si balsam combate alopecia atat la femei cat si la barbati.

Sugestie

Masati scalpul cu ulei de cafea prajita si aplicati-l si pe lugimea firelor de par. Acoperiti capul cu o casca de dus, peste care puneti un prosop si lasati sa actioneze timp de 20 de minute. Spalati apoi parul ca de obicei. 

Adaugati cateva picaturi de ulei de cafea prajita in sampon.


Aromaterapie

Datorita mirosului sau puternic de cafea proaspat prajita, chiar daca nu este un ulei esential, il puteti folosi in apa din lampa sau din difuzorul de aromaterpie. 


Nu se consuma intern!


Reteta ulei facial cu efect antirid

Ulei esential santal amyris

3 picaturiAdauga produs in cos

Ulei esential geranium2 picaturiAdauga produs in cos
Ulei esential ienupar1 picaturaAdauga produs in cos
Ulei de cafea prajita presat la rece4 mlAdauga produs in cos
Ulei extravirgin de pracaxi5 mlAdauga produs in cos
Recipient roll on sticla bruna 10 ml1Adauga produs in cos

Pentru a prepara acest amestec, puneti mai intai 5 ml de ulei de pracaxi, adaugati uleiurile esentiale si apoi completati cu ulei de cafea prajita.  Puneti dopul tip roll on si capacul din plastic si rulati sticla intre palme pentru ca ingredientele sa se amestece. Aromaterapeutii recomanda folosirea preparatului dupa 12 ore de la preparare, deoarece se considera ca in acest interval de timp are loc sinergia completa a uleiurilor esentiale cu uleiurile vegetale. 

Lipiti pe sticla o eticheta cu denumirea preparatului si cu data la care l-ati preparatl. Daca se pastreaza ferit de lumina si caldura, la o temperatura mai mica de 20°C, acest amestec poate fi folosit timp de 6 luni.

Mod de utilizare

Aplicati uleiul pe fata, gat si in zona decolteului, pe pielea curata si masati cu miscari usoare, circulare, pana este complet absorbit.

Il puteti folosi in locul cremei de fata, dimineata si/sau seara, in fiecare zi.


Sugestie difuzie aromaterapie


Ulei de cafea prajita presat la rece
5 picaturiAdauga produs in cos
Ulei esential de portocala dulce5 picaturiAdauga produs in cos


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!