Ulei esential absolut de trandafir (Rosa Damascena) - diluat 3% in ulei de jojoba - 10 ml

Cod produs: ND3
Stoc: 8
44,00 Lei 44
Fara TVA: 36,97 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

In lume exista peste 30.000 de varietati de trandafiri, care au dat nastere multor legende. O veche legenda persana povesteste ca trandafirul rosu a fost atat de alb si stralucitor la inceput, incat o privighetoare s-a indragostit de el. Din prea multa dragoste, privighetoarea l-a strans asa de tare la pieptul sau, incat spinii i-au ranit trupul firav. Sangele privighetorii a transformat trandafirul alb intr-unul rosu.

 

Pasiunea oamenilor pentru trandafiri este cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Egiptenii, chinezii, asirienii si babilonienii cunosteau si foloseau trandafirii pentru proprietatile lor terapeutice.

Astfel, podelele palatului Cleopatrei erau presarate cu petale de trandafiri, iar marele intelept Confucius avea peste 600 de carti despre metodele de ingrijire a trandafiriilor. In piesele sale, Shakespeare, face mai mult de 50 de referiri la trandafiri.

 

Trandafirul de dulceata sau Rosa Damascena, originar din Asia Mica, se considera ca are cel mai puternic si frumos miros dintre toate varietatile de trandafir existente. Epitetul botanic “damascena“ se refera la Damasc, capitala de astazi a Siriei, de unde se presupune a fi fost adus in Europa, acest trandafir parfumat, in timpul cruciadelor. 

Se presupune ca ar fi un hibrid obtinut din incrucisarea a doua specii de maces: Rosa caniana si Rosa gallica. Este un arbust inalt, care poate creste pana la 2 m, iar ramurile sale au numerosi ghimpi mari. Florile, cu foarte multe petale, roz sau rosii, au codita lunga si sunt grupate cate trei sau cinci. Recoltarea petalelor de trandafir se face manual in momentul deschiderii bobocilor, dimineata devreme, inainte d eora 8.00, cand parfumul lor este cel mai intens.

 In India, cultivarea sa a inceput in vremea imparatilor moguli. Turcia si Bulgaria sunt principalii producatori, iar Marocul este renumit pentru apa de trandafiri. India, Egipt, China, Franta si Rusia sunt de asemenea producatori importanti de ulei esential de trandafir, apa de trandafiri si concentrat de trandafiri.

 Trandafirul este in principal cunoscut ca arbust ornamental si parfumat (desi multe varietati de gradina au parfum foarte slab), cu toate ca are si importanta culinara. Produsele din trandafiri sunt relativ neimportante in Europa, desi apa de trandafiri este necesara pentru aromatizarea martipanului si uneori se gaseste in bauturi. Mai mult, in Bulgaria se produce un lichior dulce de trandafir. In Roma antica era la mare pret un vin parfumat cu petale de trandafir.  Trandafirul si uleiul de trandafir sunt aromatizante importante in Asia centrala si de vest, unde sunt folosite pentru nenumarate dulciuri. 


Uleiul esential de trandafir este unul dintre cele mai pretioase uleiuri. Cu peste 300 de compusi in compozitie, efectele sale sunt deosebite asupra tuturor corpurilor noastre (fizic, emotional, mental, spiritual). 

Sunt necesare 4 tone de petale de trandafiri, culese manual, pentru a se obtine 1 litru de ulei esential. Metoda de extragere a uleiului este si ea foarte dificila, deoarece distilarea cu aburi trebuie sa se faca la o temperatura controlata, pentru a nu afecta materialul delicat ce contine moleculele aromatice. Metoda cea mai frecvent folosita de extragere a uleiului din petale este distilarea cu solventi alimentari. In procesul de fabricatie, solventul se evapora si ramane asa numitul absolut din flori.

Din aceasta cauza un ulei esential pur de trandafir este foarte scump. Pentru a va putea bucura de beneficiile acestui ulei minunat, am ales varianta diluata, intr-o concentratie de 3% de ulei esential absolut de trandafir, in ulei de jojoba. 

Uleiul de jojoba este unul dintre cele mai fine uleiuri vegetale, nu are miros si este foarte asemanator cu sebumul secretat de pielea noastra. Patrunde foarte repede in piele si nu altereaza mirosul original al uleiului esential adaugat.


Denumirea latina: Rosa damascena

Partea folosita:  florile

Obtinut prin: extractie cu solventi alimentari

Miros: floral, dulce, profund

Nota parfum: mijloc spre baza

Se combina cu: majoritatea uleiurilor esentiale, dar in special cu iasomie, neroli, geranium, cuisoare, palmarosa, santal, patchouli, lavanda, musetel, tamaie, vetiver.

Proprietati: antidepresiv, antiflogist, antiseptic, antispasmodic, antiviral, afrodisiac, astringent, bactericid, coleretic, cicatrizant, depurativ, emenagog, hemostatic, hepatic, laxativ, sedativ, stomahic si tonic pentru inima, ficat, stomac si uter.


Cum puteti folosi uleiul esential absolut de trandafir diluat in ulei de jojoba:

In general de poate aplica direct pe piele, sau daca aroma lui vi se pare prea puternica il puteti dilua cu un alt ulei vegetal, fara miros, cum ar fi cele de: migdale, samburi de struguri, caise, piersici. 

Inhalare directa: puneti pe palma 1-2 picaturi de ulei de trandafir diluat si frecati bine palmele. Inhalati usor de cateva ori si incercati sa va orpiti pentru cateva clipe mintea si sa va bucurati doar de aroma trandafirilor. Veti observa cum vi se va imbunatati starea de spirit!

Parfum terapeutic – aplicati-l pe punctele de puls (la ceafa, incheieturile mainilor, in zona chakrei inimii)

Aplicare directa – in locul cremei de fata, seara la culcare, masati fata, gatul si zona decolteului cu 2-3 picaturi de uleiul esential de trandafir. 

Puteti prepara un ser pentru contur ochi – intr-un flacon cu roll on de 5 ml puneti 2,5 ml de ulei esential absolut de trandafir diluat 3% in ulei de jojoba si completati cu ulei de ricin. Mai puteti adauga o picatura de ulei esential la alegere (tamaie, smirna, musetel albastru marocan, fenicul, patchouli). Aplicati o mica parte din produs, in fiecare seara, pe zona de contur si masati usor, cu miscari circulare, pana la completa absorbtie in piele. 

Daca aveti parul devitalizat, uscat, cu varfuri despicate, puteti folosi uleiul de tranfafiri diluat in jojoba ca masca de par. Puneti in palma 2-3 picaturi si aplicati pe parul umed, proaspat spalat , dar bine sters cu prosopul. Uleiul de jojoba hraneste cuticula firului de par, il hidrateaza si nu il ingrasa. Nu clatiti, doar uscati-l si coafati-l ca de obicei. 

- aplicati 1-2 picaturi de ulei esential absolut de trandafir diluat in jojoba pe pielea deteriorata, crapata, pentru a grabi cicatrizarea unei rani sau taieturi. 

- adaugati 4-5 picaturi de ulei esential absolut de trandafir diluat in jojoba in masca faciala cu efect astringent, cicatrizant, purificator sau regenerant. Veti obtine si un efect de lifring! 

Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 5 picaturi de ulei esential absolut de trandafir diluat in jojoba in 5 ml de crema sau ser facial sau 1 picatura de ulei esential de esential de trandafir diluat, in cantitatea de crema folosita pentru o singura aplicare, pentru tenurile mature, ridate, devitalizare, inflamate sau acneice.  

Baie - la o cada plina se pot pune 10-15 picaturi de ulei esential absolut de trandafir diluat in jojoba. 

Ulei de masaj – folosit ca atare sau diluat intr-un alt ulei vegetal (fara miros) la care se mai pot adauga alte uleiuri esentiale – are efect afrodiziac. Reda  femeilor increderea in propria lor sexualitate si in puterea lor de atractie.


Sanatate

- asupra organleor sexuale feminine are efect echilibrant hormonal, regleaza ciclul menstrual, opreste sangerarile excesive (metroragie) avand efect tonic uterin. 

- ca ulei de masaj pentru corp este util pentru pielea imbatranita, uscata, sensibila, sau afectate de eczeme

- pentru sistemul respirator este util in astm, tuse, febra fanului

- usureaza si stimuleaza digestia, tonic pentru ficat si vezica biliara si inlatura senzatia de greata

- stimuleaza circulatia sangelui si este un ulei tonic pentru inima – calmeaza palpitatiile, aritmiile, reduce tensiunea arteriala


Cosmetica si ingrijirea parului

Datorita efectului sau tonic si astringent, reduce vizibilitatea capilarelor sparte de la nivelul obrajilor (cuperoza), dar poate fi folosit pentru toate tipurile de ten. Efectul sau antirid il recomanda mai ales pentru pielea imbatranita, uscata, sensibila, matura. Deasemenea hidrateaza, detoxifica si calmeaza pielea, diminueaza ridurile existente, incetineste procesul de imbatranire a epidermei si chiar mai mult, contribuie la regenerarea acesteia.


In 2010, cercetatorii chinezi au publicat un studiu conform caruia uleiul esentia de trandafir a prezentat unul dintre cele mai puternice actiuni antibacteriene, comparativ cu alte 10 uleiuri esentiale. S-a descoperit  ca dupa 5 minute de la aplicarea uleiului esential de trandafir, diluat 0,25%, Propionibacterium acnes, bacteria raspunzatoarea de aparitia acneei, a fost distrusa in totalitate.


Cercetatorii germani au constatat ca folosirea uleiului esential de trandafir pentru imbogatirea produselor cosmetice ajuta pielea sa absoarba mai usor nutrientii, dar si produsele de sinteza (chimice). De aceea nu folositi uleiul de trandafir decat in produse cu ingrediente naturale!


Psihic si emotional: 

  • usureaza starile de tristete, furie, durere
  • are un efect puternic antidepresiv, antianxios
  • afrodiziac, creaza o atmosfera calda, blanda, creste libidoul
  • face rutina zilnica sa para mai usor de indurat
  • calmeaza si sustine centrul emotional al inimii, dand o senzatie de fericire si o stare generala de bine
  • deschide chakra inimii si ii ajuta pe cei care au probleme in a oferi si primi iubirea


Precautii

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!