Extract aromatic natural de vanilie Bourbon BIO - 5 ml

Cod produs: 2915
Stoc: 2
33,00 Lei 37,00 Lei
Fara TVA: 27,73 Lei

Cantitate

Extractul de vanilie Bourbon de Madagascar are o calitate olfactiva exceptionala! Mai usor de folosit decat extractul uleios, este ideal pentru a oferi produselor voastre o nota de vanilie dulce, senzuala si suava, apreciata de toti, indiferent de varsta.


Metoda de obtinere: extractie cu alcool organic, in care moleculele aromatice din pastaile de vanilie sunt solubile, urmata de transferul lor pe un strat de zahar organic din trestie de zahar. Aceasta etapa ajuta la stabilizarea aromelor si ii confera produsului o perioada mai lunga de conservare, dupa deschidere. 

Destinatia produsului: aroma alimentara naturala

Calitate: 100% naturala

Continut in alcool BIO: 5%

Tara de origine: Madagascar

Cultura de origine organica, certificata de Ecocert FR-BIO-01

Ingrediente INCI: Saccharum officinarum extract*, Vanilla planifolia extract* si Alcohol* (*Ingrediente provenite din agricultura biologica)

Extract natural de vanilie organica pe suport de alcool organic si zahar invertit organic.

Proprietati organoleptice:

Apect: lichid vascos, siropos. 

Culoare: brun

Miros: intens de vanilie Bourbon, suav si dulce

Gust: caracteristic vaniliei, dulce si cald

Nota parfum: varf


Caracteristici generale:

Dozaj obisnuit: 0,5 - 2% din cantitatea totala de preparat

1 ml extract natural = aproximativ 44 picaturi

Solubil in apa si alcool.

Insolubil in ulei.


Folosirea extractului natural de vanilie BIO pentru frumusete

Extractul aromatic de vanilie Bourbon de la Aroma Zone, de origine 100% naturala, ofera un parfum foarte fin, dulce si gourmet preparatelor cosmetice. Nota sa afrodiziaca este ideala pentru incorporarea in produsele de masaj, pentru tratamente reconfortante. Foarte apreciat de parfumieri, este folosit pentru crearea parfumurilor cu note orientale de vanilie - apreciat atat de barbati, cat si de femei. 

Sub aceasta forma este mai usor de folosit decat forma uleioasa, deoarece este solubil in faza apoasa si este mai putin vascos.


Adaugati extractul natural de vanilie BIO pentru parfumarea produselor cosmetice:

  • lotiuni, creme, lapte de corp, geluri
  • geluri de dus, spumante de baie
  • parfumuri pe baza de alcool, apa de toaleta
  • sampoane solide


Extractele aromatice nu sunt solubile in ulei, dar pot fi folosite in dispersie in produse uleioase, in special balsamuri, deoarece consistenta solida permite o buna dispersie (uleiurile lichide trebuie agitate inainte de utilizare).


Dozare:

Extractul natural de vanilie Bourbon BIO se incorporeaza la rece, amestecand bine. 

  • 0,5 ml - 2 ml la 100 g sau 100 ml de produs final, in creme, geluri, lotiuni, lapte de corp, ... 
  • 2 ml - 5 ml la 100 ml de produs final, in geluri de dus, sampon, sapun lichid, ...
  • 5 ml - 10 ml la 50 ml de produs final, la prepararea parfumurilor


Folosirea extractului natural de vanilie BIO in bucatarie, pentru aromatizarea preparatelor culinare

  • iaurturi, inghetata
  • deserturi
  • paste tartinabile
  • prajituri, briose, biscuiti
  • bomboane, siropuri
  • mancaruri si sosuri "dulci - sarate"


Dozare:

Adaugati 0,2% pana la 5% extract aromat in preparat, adica 2 ml, pana la 5 ml (aproximativ 1/2 pana la 1 lingurita) la 1 litru (kg) de preparat.

Extractul natural de vanilie Bourbon BIO se aduga pe cat posibil la rece, sau la temperatura joasa, la sfarsitul prepararii, dar poate fi si incalzit, daca este necesar. De aceea se poate incorpora inainte de fierbere in aluaturi pentru prajituri, briose, etc. Extractul poate fi incorporat in lapte, inainte de fermentare, la prepararea iaurturilor de casa.


Informatii

Extractele aromatice de la Aroma Zone sunt de origine 100% naturala, obtinute de personal calificat in aromaterapie, pentru a reproduce fidel gustul si mirosul fructelor. Se obtin din preparate aromatizante concentrate, de exemplu din sucuri concentrate de fructe si substante aromatizante naturale - care sunt compusi obtinuti exclusiv din surse naturale prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice. Aceste extracte aromatice sunt arome naturale, definite conform standardului ISO 9235 si nu contin molecule sintetice.

Pot fi folosite ca ingrediente cu note gourmet si fructate in compozitia preparatelor cosmetice, dar si la gatit, pentru aromatizarea deserturilor, in iaurturi, cocktail-uri, milk-shake, etc.


Conditii de pastrare: ferit de lunina si bine inchis, la loc racoros, de preferat la frigider. 


Precautii:

Nu pastrati la indemana copiilor!

Evitati contactul cu ochii, nu aplicati pe piele nediluat corespunzator.

Respectati dilutiile recomandate!

Nu inghititi produsul pur - folositi pentru gatit numai diluat.

Se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de extract aromatic natural diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!