Craite absolut - diluat 3% in ulei de jojoba - 10 ml

Cod produs:
Stoc: 10+
44,00 Lei 44
Fara TVA: 36,97 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Craitele au o istorie veche si o simbolistica deosebita – denumirea sa botanica de Tagetes provine de la zeul etrusc al intelepciunii,Tages, iar numele sau in engleza, Marigold, inseamna “Aurul Mariei” si face referire la Fecioara Maria. Craitele sunt oferite Sfintei Maria, pe 25 martie in fiecare an, de Bunavestire, atunci cand Arhanghelul Gabriel i-a vestit nasterea Pruncului Iisus.  

In mod traditional, craitele erau folosite pentru sporirea vigilentei si a claritatii mentale. Uleiul de craite diluat corespunzator era folosit pentru dezinfectarea ranilor, dar si in parfumerie. 

In medicina traditionala chineza, craitele erau folosite pentru calmarea tusei convulsive, a racelilor, pentru colici, ochi inflamati si oreion.

In Pakistan, pasta frunzelor proaspete de craite este aplicata direct pe rana pentru omori germenii si a evita infectarea.


Denumire latina: Tagetes Minuta

Partea folosita a plantei: florile

Metoda de obtinere: extractie cu solventi (alcool etilic alimentar)

Miros: dulce, fructat, usor citric

Culoare: portocalie

Nota de parfum: varf/top

Se combina cu: toate uleiurile esentiale, dar mai ales cu tangerine, salvia sclarea, lavanda, iasomie, lamaie si smirna. 

Proprietati: antibiotic, antimicrobian, antiseptic, antispastic, dezinfectant, insecticid, sedativ. 


Cum puteti folosi uleiul absolut de craite:

Deoarece absolutul de craite este deja diluat 3% in ulei de jojoba il puteti folosi ca atare, sau daca mirosul vi se pare prea puternic il mai puteti dilua cu un ulei presat la rece (migdale, caise, piercici, strugure, pecan, fistic, etc), sau mai puteti adauga 2-3 picaturi din alt ulei esential cu care acesta se poate combina.

Aplicare directa – in locul cremei de fata, seara la culcare, masati fata, gatul si zona decolteului cu 2-3 picaturi de absolut de craite.

- aplicati o picatura de absolut de craite diluat in jojoba pe intepatura de insecta sau parazit, previne infectarea, calmeaza mancarimea si grabeste vindecarea.

- pentru calmarea durerii, masati pe mont o picatura de absolut de craite diluat in jojoba , de minim  2 ori pe zi

- o picatura de absolut de craite pe punctele de puls (la incheieturile mainilor)are efect de scadere a poftei de dulce. Puteti sa va preparati intr-un flacon de tip roll on un amestec din 5 ml de ulei absolut de craite in care adaugati 3 picaturi de ulei esential de grapefruit (alb sau roz) si o picatura de menta. 

Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 3 picaturi de ulei absolut de craite in cantitatea de crema folosita pentru o singura aplicare, pentru tenurile mature, ridate, devitalizare.  

Baie - la o cada plina se pot pune 10-15 picaturi de ulei absolut de craite. 

Baie pentru picioare – inmoaie calusurile, bataturile, calmeaza inflamatia si durerea provocata de monturi sau infectiile de la nivelul unghiilor - adaugati 7-8 picaturi de ulei esential in ligheanul cu apa calda si faceti o baie de 15 minute.

Ulei de masaj – folosit ca atare sau diluat intr-un alt ulei vegetal (fara miros) la care se mai pot adauga alte uleiuri esentiale – aplicati-l pe piept sau pe spate, daca aveti probleme respiratorii, in zona abdomenului, pentru calmarea crampelor, sau local, pe zonele dureroase, pentru efectul sau calmant si antiinflamator. Folosit ca ulei de masaj relaxant, imbunatateste starea de bine generala a corpului.


Sanatate:

In medicina ayurvedica uleiul absolut de craite se considera ca are o energie hidratanta, blanda de incalzire si proprietati antispastice, hipotensive, antiinflamatorii si antiseptice. 

- in infectii respiratorii, calmeaza tusea, crizele de astm. Stimuleaza eliminarea mucusului in bronsite, desfunda nasul.

- racela, gripa, scade febra

- scade tensiunea 

- probleme digestive: crampe abdominale

- vindeca ranile si diferite leziuni sau infectii ale pielii, dermatite, piciorul atletului

- bataturi, calusuri

- calmeaza mancarimile, alergiile si durerile provocate de intepeturile de insecte sau paraziti, cum sunt tantarii, albinele, puricii, plosnitele, paduchii, etc.


Cosmetica:

Datorita efectului sau antioxidant protejeaza celulele pielii impotriva imbatranirii, hidrateaza si reda elasticitatea in timp ce hraneste epiderma. Uleiul de jojoba din compozitie, cunoscut fiind ca cel mai fin ulei, ofera pielii aspectul catifelat si tineresc. Patrunde foarte usor in piele, fara a lasa un film gras. Poate fi folosit pentru toate tipurile de ten. 


Psihic si emotional:

- indeparteaza stresul, gandurile negative, anxietatea, depresia, furia

- calmeaza sistemul nervos

- alunga tristetea

- atrage abundenta si prosperitatea

- spijina cresterea si transformarea spirituala

- stimuleaza comunicarea in cuplu


Precautii

Absolutul de craite are efect fototoxic (poate provoca iritatii si va poate pata pielea), de aceea nu expuneti la soare zonele pe care l-ati aplicat timp de 12 ore.

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!