Colier mala rudraksha natural 5 2

Colier mala rudraksha natural

Cod produs: Rudr-03
Stoc: 2
60,00 Lei 71,00 Lei
Fara TVA: 50,42 Lei

Cantitate

Rudraksha este un arbore peren intalnit India, Nepal, Sri Lanka, China, dar si in Australia, Guam si Hawaii. Din cele 300 de specii, 35 dintre ele cresc in India, la altitudini de 3000 de metri, preferand spatiile inguste. 

Arborele rudraksha incepe sa rodeasca dupa 3 - 4 ani de la germinare. Pe masura ce copacul se maturizeaz, radacinile formeaza contraforturi, ridicandu-se in apropierea trunchiului si radiaza de-a lungul suprafetei pamantului. Frunzele sale seamana cu cele de tamarind sau nux vomica, dar sunt mai lungi. Produce anual între 1.000 si 2.000 de fructe. Aceste fructe sunt cunoscute si sub numele de Amritphala. 

Semintele de rudraksha sunt acoperite cu o coaja exterioara albastra, atunci cand sunt coapte complet, iar culoarea lor este variata: alba, rosie, maro (cel mai frecvent), galbena si neagra.

Rudra este unul dintre cele 1008 nume hinduse ale Zeului Shiva, iar cuvantul aksa, inseamna in sanscrita, lacrimi. Se spune ca din ochii Zeului Shiva, dupa 1000 de ani de meditatie, au inceput sa-i cada lacrimi de compasiune pentru umanitate. Din aceste lacrimi a aparut arborele de rudraksha.


Mala, tradus din limba sanscrita inseamna cununa, coroana, ghirlanda, siragul de margele fiind folosit de calugarii budisti in timpul intonarii mantrelor sau pentru practicarea respiratiilor constiente. In budismul tibetan se foloseste mala cu 108 margele + 1 (corespondenta maestrului, guru), simbolistica acestui numar fiind legata de numarul dorintelor pe care le poate avea un muritor, dar si cel al minciunilor sau al iluziilor.


Semintele de rudraksha se spune ca au capacitatea de a ne calma mintea, ne alunga temerile si ne ajuta sa crestem spiritual. Protejeaza impotriva energiilor negative, elimina stresul si emit energii vindecatoare, ajutand purtatorul sa faca schimbari pozitive in viata.


Folosite in meditatia sau rugaciunea zilnica, semintele de rudraksha aduc liniste si pace si cresc puterea de concentrare.

Semintele de rudraksha atrag abundenta persoanelor care detin sau au in plan deschiderea unei afaceri.


Inainte de a folosi sau a purta colierul mala se recomanda purificarea si energizarea lui, care poate fi privita si sub forma unui ritual*:

- luni este ziua potrivita pentru a incepe sa purtati colierul

- faceti o baie dis de dimineata  

- intonati mantra OM NAMAH SHIVAY de 9 ori sau de 108 ori

- purificati margelele prin fumigatie cu tamaie sau betisoare (santal, tamaie) sau spalare cu apa florala, intanad mantra OM NAMAH SHIVAY de 27 de ori

- spalati margelele cu apa in fiecare saptamana, acestea sunt foarte rezistente, nu se vor deteriora, chiar daca vor fi curatate cu o periuta de plastic pentru a indeparta imuritatile din pori. Lasati-le sa se usuce si apoi intonati mantra OM NAMAH SHIVAY

- in timpul noptii pastrati mala rudraksha aproape de pat

*informatii preluate de pe site: https://www.rudraksha-ratna.com/articles/tips-for-care


Colierul cu rudraksha nu ar trebui purtat cand**:

- ati consumat alcool

- participati la o inmormantare

- sunteti in perioada de menstruatie

**informatii preluate de pe site: https://sacred-rudraksha.com/purify.htm


Caracteristici:

  • culoare rudraksha: bej deschis
  • dimensiuni: 108 seminte de rudraksha cu diametrul aproximativ de 10 cm 
  • suport: fir din matase
  • lungime colier 105 cm
  • colierul poate fi purtat si de persoanele care sufera de alergii la metale


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!