Ceai de aronia 150 g

Cod produs: 8384730
Stoc: 3
22,00 Lei
Fara TVA: 18,49 Lei

Cantitate

Scorusul negru (Aronia melanocarpa) este un arbust din familia Rosacee ale carui fructe sunt mici bobite de culoare violet-neagra cu un gust specific amarui si astringent. Fructele provin dintr-o zona agricola curata ecologic, au fost culese manual, depozitate cu grija, ulterior presate la rece si uscate in jet de aer cald, apoi macinate foarte fin la turatie redusa. 


Ingrediente: 100% pudra din fructe de aronia (fragmente de coaja, pulpa si samburi).


Informatii nutritionale :

Compusi fenolici 31-63 g/kg

Procianidini 24-129 g/kg

Antocianini 11,9-19,5 g/kg

Acizi fenolici 0,72-0,82 g/kg

Zahar total 84 g/kg

Antioxidanti (activitate) 240-600 mmol/kg


Continutul de procianidini din tescovina de aronia este cu 60% mai mare decat in fructele de aronia; procianidinii raman stabili chiar la temperaturi ridicate (100° C timp de 60 min.). Fructele si tescovina de aronia contin pectină, taninuri, vitamina C, grupul de vitamine B, numeroase provitamine precum si potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, mangan, molibden, cobalt, iod si fluor.


Aronia este un „superaliment” datorita continutului foarte ridicat de antioxidanti si a modului in care actioneaza in cazul afectiunii cardiovasculare, cancer la colon si la san, degradare a ficatului, diabet. Lupta impotriva imbatranirii si combate obezitatea.


Mod de preparare

Infuzati 1-2 lingurite de ceai (fragmente uscate de fructe) in 200 ml de apa fierbinte, timp de 10 minute. Consumati ceaiul cald sau rece. Dupa infuzare fragmentele de fruct pot fi mestecate pentru gustul acrisor cu iz de migdale si suplimentul de polifenoli si antioxidanti.


In plus, deoarece fragmentele de fructe de aronia au un continut sporit de fibre alimentare, celuloza si hemiceluloza, odata ingurgitate, sunt foarte eficiente in reglarea tractului gastro‑intestinal.

Doza zilnica recomandata este de 1-2 cani de 200 ml. Ceaiul de aronia nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.


Detalii produs

Ceai aronia: RECOLTA 2021

*Produs Medicinal avizat de Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului : Notificare  SNPMAPS nr 8221/2013

Produs in Romania de Vita Riches SRL


Pastrati la loc racoros si umbrit in ambalajul original inchis. 


Despre aronia si beneficiile sale 

Fructele de aronia isi au originea in partile estice ale Amercii de Nord si Estul Canadei. Migrarea lor catre Europa s-a petrecut in jurul anilor 1900, prin Germania, catre Rusia si inapoi. In 1946, planta a fost recunoscuta ca un soi in fosta Uniune Sovietica. Mai recent este cultivata in tarile Est Europene si Germania.

Genul numit Aronia a fost inlocuit cu numele comun, scorus negru. Tufele de aronia pot creste pana la o inaltime de 2-3 m, care produc din luna mai pana in iunie manunchiuri de pana la 30 de flori albe, care se coc rosu aprins (scorusul rosu) sau violet inchis (scorusul negru). 

Initial, cultivarea extinsa a fost dezvoltata datorita pigmentului puternic violet, rezultat din continutul ridicat de antocianini, fiind folosit ca si colorant natural alimentar. In afara de fructele proaspete, chiar si extractul din tescovina rezultat din presarea fructelor poate fi folosit ca agent de colorare. Concentrarea de antocianini prin filtrare si purificarea de antocianini prin cromatografie au fost de asemenea aplicate. Aronia este frecvent folosita in diferite parti ale Europei pentru producerea siropului de fructe, a sucului de fructe, creme, jeleuri de fructe si ceai. Ceaiul este uzual folosit in amestec cu alte ingrediente mai aromate.

Datorita gustului puternic astringent si a mirosului de migdala amara a fructului crud, producerea industriala de suc si de nectar a fost limitata, dar se foloseste din ce in ce mai mult in amestec cu alte sucuri din fructe (de exemplu cu mere, pere sau coacaze negre), pentru a raspunde cerintelor consumatorilor.

Fructele de aronia sunt de asemenea folosite la producerea de lichior si tarii precum si ca ingrediente pentru vinurile din fructe, toate cu aroma si gust placute in urma fermentarii aroniei. 


Compozitie

Compozitia chimica a fructelor sau a sucului proaspat presat se diferentiaza de a altor fructe printr-un continut sporit de sorbitol si polifenoli. Un continut de materie uscata in fructe  de 17-29% a fost raportat, din care 5-10% a fost identificat ca fiind materie insolubila in apa.


Fructele contin fibre alimentare cantarind intre 5,62 g per 100 g de masa cruda. S-a aratat ca fructele proapete  au un continut relativ scazut de pectina, situat intre 0,3-0,6%. Pulberea de fibra alimentara din fructele de aronia are ca si constituenti: celuloza microcristalina, pectina, lignina, polimeri similari cutinului si tanini condensati. Pudrele de fibra obtinute din fructe de aronia contin cantitati semnificative de antocianini, asa cum este indicat de culoarea violet inchisa. De aceea tescovina de aronia este o buna sursa de fibre alimentare continand mari cantitati de celuloza, hemiceluloza si lignina. In plus, fructele actioneaza ca si absorbanti slabi de cadmiu.

Categorii: ARONIA


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!