0740.62.44.83 si 0723.563.205
contact@100remediinaturale.ro
Jun 16
media

Uleiul esential de Tamaie, intrebuintarile sale si retete aromaterapeutice

  • Comentarii: 0

Tamaia (frankincense) este una dintre cele mai cunoscute si folosite esente. Din timpuri stravechi, aceasta a fost folosita in ritualuri religioase, in purificari ale caselor si spiritelor, in temple si biserici. Egiptenii o foloseau si la imbalsamari.

Dar pe langa aceste intrebuintari, tamaia mai era folosita si ca remediu impotriva diferitelor boli si in cosmetica. Pudra de tamaie se ardea si astfel se faceau creioanele de ochi (kohl) pentru femeile din Orientul Mijlociu. Tamaia mai era folosita si la crearea vopselurilor.

In prezent, tamaia este distilata si astfel se extrage uleiul esential de Tamaie. Acesta are foarte multe proprietati benefice si poate fi folosita atat in retete de infrumusetare a pielii si parului, cat si in imbunatatirea anumitor simptome moderate de dureri de stomac, intarirea sistemului imunitar si atenuarea sentimentelor de anxietate.

In acest articol veti descoperi cum si la ce anume se foloseste uleiul de Tamaie. Si ca sa fie informatia completa, veti gasi si cateva retete aromaterapeutice pe baza de ulei de Tamaie. Astfel va veti face o idee clara si poate veti fi chiar inspirati sa-l incercati imediat.


Citeste [...]
May 19
media

Secretele uleiului esential de lemongrass

  • Comentarii: 0

Lemongrass sau iarba de lamaie  este o planta erbacee, inalta, aromatica, perena, cu crestere rapida, originara din India, Guatemala, Madagascar. Creste in locuri insorite si poate atinge pana la 0,5 m. Medicii greci, Dioscoride si Pliniu cel Batran cunosteau proprietatile terapeutice ale acestei plante, inca din secolul I iHr. Era folosita pentru a trata infectiile, retentia de apa, rigiditatea musculara, calmarea starilor de nervozitate. In zona amazoniana, lemongrass era folosit mai ales pentru stimuarea digestiei, reglarea menstruatiei si reducerea febrei. In America Latina, ceaiul din frunze de lemongrass era folosit pentru tratarea mai multor afectiuni, cum ar fi: dureri de stomac, congestie pulmonara, spasme ale aparatului urinar, dureri musculare si articulare, raceala, febra, scade tensiunea, dureri de cap.




Citeste [...]
May 19
media

Pastrati-va bronzul cu untul de cacao!

  • Comentarii: 0

Un produs cosmetic cu efecte miraculoase asupra pielii, mai ales in sezonul estival, este untul de cacao. Ca regula generala, untul de cacao este recomandat spre utilizare ca lotiune pentru toate tipurile de piele, in toate anotimpurile. Vara, „valoarea” sa creste, gratie proprietatii de a fixa bronzul, de aceea se recomanda folosirea sa atat inainte, cat si dupa expunerea la soare. Stiati de exemplu ca aproape toate produsele pentru bronzat existente in comert contin extract de unt de cacao? Dar ca textura fina si proprietatile emoliente au facut din untul de cacao un ingredient frecvent utilizat in industria produselor cosmetice de uz general? 



Citeste [...]
Mar 05
media

Detoxifiere de primava cu uleiuri esentiale

In teoria celor cinci elemente, aparuta in China secolului XVI – 221 inainte de Cristos, primavara este considerata a fi cel mai bun anotimp pentru curatarea ficatului si a vezicii biliare. Chinezii asociaza ficatului cu actiunea, energia acestuia oferind perspectiva, viziune si claritate, necesare pentru a pune in practica noile proiecte. Atunci cand exista dezechilibre in ficat, de multe ori putem avea probleme cu vederea, deoarece, un proverd chinez spune ca “ficatul deschide ochii".  

Citeste [...]
Feb 14
media

Uleiul esential de scortisoara te ajuta sa slabesti

  • Comentarii: 0

Scortisoara, coaja de culoare roscata-cenusie, este unul dintre cele mai vechi condimente, mentionate in Vechiul Testament. Botanistii chinezi au scris despre scortisoara cu 2700 ani inainte de Hristos si o foloseau pentru combaterea febrei, reglarea digestiei si problemelor specifice femeilor. Egiptenii foloseau scortisoara, ca ingedient pentru imbalsamare.

Pentru un simplu condiment, scortisoara are nenumarate proprietati si beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Nu numai ca te ajuta sa slabesti, ceea ce se rasfrange intr-un mod pozitiv asupra starii generale a sanatatii, dar ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 si a bolilor cardiovasculare. 

Citeste [...]
Nov 29
media

Uleiul de macadamia – un anti aging natural

  • Comentarii: 0

Macadamia este un arbore originar din Australia si poarta numele unui cercetator scotian, pe nume John Macadam, care l-a descoperit si a scris despre aroma deosebita a fructelor sale, nucile de macadamia. Nucile de macadamia sunt foarte apreciate datorita faptului ca au cel mai ridicat continut de grasimi nesaturate dintre toate alunele. Grasimile nesaturate reduc nivelul colesterolului din sange. Pretul ridicat al celebrelor nuci de Macadamia ar putea fi justificat de faptul ca arbustii produc nuci abia dupa 7-10 ani.

Citeste [...]
Sep 15
media

Metode mai putin cunoscute pentru reducerea stresului

Din punct de vedere stiintific, uleiurile sunt eficiente, deoarece activeaza cele 50 de milioane de receptori de miros din interiorul cavitatii nazale si se conecteze la sistemul limbic, numit si “creierul afectiv”, sediul afectivitatii, al emotiilor si al memoriei de lunga durata. Din punct de vedere uman, ele pur si simplu miros frumos si ne fac sa ne simtim mai bine.

Citeste [...]
Aug 19
media

Uleiul esential de cassia trateaza artrita, depresia si imbunatateste circulatia sangelui

Cassia este una din cele 50 de plante fundamentale ale medicinei traditionale chineze, inca de acum 2.700 de ani. In Biblie, este mentionata ca fiind unul dintre ingredientele “uleiului sacru”, iar taoistii considerau ca pot dobandii nemurire cu ajutorul ei. Cunoscut si sub denumirea de Scortisoara chinezeasca, arborele vesnic verde este originar din Burma si China, iar in prezent este cultivat in sudul si estul Asiei, inclusiv in India, Indonesia, Laos, Malaezia, Taiwan, Tailanda si Vietnam. In Statele Unite, in Anglia si in India, cassia este cea mai comuna forma de scortisoara folosita. 


Citeste [...]
Jul 29
media

Beneficiile uleiului esential de eucalipt

Eucaliptul este unul dintre cele mai comune si populare uleiuri esentiale, cunoscut pentru zonele sale vaste de aplicare, utilizarile si beneficiile pentru sanatate. Peste 90% din padurile din Australia sunt de eucalipt. Exista aproximativ 700 de specii diferite. Originar din Australia si Tasmania, eucaliptul este insa intalnit si in toata Europa si Africa mediteraneana. Creste inalt pana la 18 metri, frunzele sale verde inchis au aroma de menta si florile sunt mici si albe.  "Eu" si "kalypto" in limba greaca inseamna "bine acoperit", datorita fructului in forma de potir care tine semintele ascunse.

Citeste [...]
Jul 16
media

Top 10 utilizari ale uleiului de arbore de ceai

  • Comentarii: 0

Ce este uleiul de arbore de ceai?

Uleiul de arbore de ceai este esenta arborelui de ceai Australian, care este obtinut prin distilarea frunzelor de Melaleuca alternifolia. Numele de ,,Arbore de ceai” a fost dat cand Capitanul Cook a descoperit Australia in 1770. Echipajele navelor sale fabricau ceai din frunzele arborelui de ceai. Sunt peste 200 de specii ale acestui arbore, dar numai una poseda calitati medicinale efective. Habitatul natural al arborelui de ceai este coasta de nord a New South Wales, Australia. Frunzele de Melaleuca alternifolia erau folosite de catre aborigeni de sute de ani. Ei zdrobeau frunzele si le transformau intr-o pasta cu care tratau ranile. Frunzele zdrobite erau de asemenea folosite pentru apararea impotriva insectelor. Esenta pura a arborelui de ceai este lipsita de culoare, ocazional de un galben pal si are un miros placut tipic. Este o substanta extrem de complexa, ce contine cel putin 48 de compenente organice. 

Citeste [...]
Mai multe articole