Ulei de jojoba presat la rece 100% pur - 125 ml
Cod produs: ND18
90,00 Lei
Fara TVA: 75,63 Lei

Cantitate

Uleiul de jojoba este extras din semintele arbustului peren, Simmondsia Chinensi, arbust ce creste in sudul Arizonei, California de Sud si Mexic de nord. 

In realitate, uleiul de jojoba nu este un ulei, ci o ceara lichida, se pronunta "ho-ho-ba", si a devenit important in anii 1970, atunci cand a fost interzis vanatoarea de balene, deoarece uleiul de jojoba are aproape aceleasi proprietati ca si uleiul obtinut din casalot.

Uleiul pur de jojoba are o culoare aurie, stralucitoare, in timp ce uleiul prelucrat de jojoba este clar si transparent. Uleiul de jojoba are o durabilitate indelungata deoarece este un lichid relativ stabil, nu va oxideaza usor si nu va rancezi, deoarece nu contine trigliceride, care se regasesc in compozitia altor uleiuri vegetale cum ar fi uleiul de seminte de struguri si uleiul de nuca de cocos. Structura uleiului de jojoba se aseamana indeaproape cu sebumul uman si din aceasta cauza este absorbit rapid, fara a face pielea sa se simta grasa sau lipicioasa si nici nu blocheazaa porii, ajuta la echilibrarea productiei de sebum.

In testele dermatologice efectuate de Christensen si Packman, s-a descoperit ca uleiul de jojoba creste supletea pielii cu 45%, iar dupa 8 ore efectul a fost inca prezent.


Uleiul de jojoba este cunoscut mai ales datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, ajutand la atenuarea hiperemiei si inflamatiei pielii in dermatite. Avand un efect reglator, acest ulei este indicat oricarui tip de ten, in cazul formelor usoare de acnee, eczeme, psoriazis, neurodermite etc. Uleiul de jojoba face miracole in cosmetologie. El hraneste, hidrateaza, patrunde adanc in pori, curatand si ingrijind perfect pielea fetei, gatului si decolteului. Datorita faptului ca uleiul de jojoba nu are miros, acesta poate fi folosit in amestecuri cu uleiurile esentiale, fara a-i modifca senzatia olfactiva. Uleiul de jojoba este eficient si in ingrijirea parului, deoarece acopera firul, protejindu-l si restructurindu-l. Este de un real ajutor in cazul parului fragil, subtire, conferindu-i stralucire si vigoare. 


Indicatii: ingrijirea tuturor tipurilor de ten, benefic tenului uscat, iritat, descuamat, imbatranit, obosit si ridurilor din jurul ochilor, ingrijirea buzelor, indeosebi a celor uscate, crapate, ingrijirea pielii dupa barbierit sau expus agresiunilor de mediu, emolierea induratiilor de pe pielea palmelor, coatelor, talpilor, ideal pentru demachiere. Poate fi folosit ca inlocuitor al lotiunilor solare cu factor de protectie SPF max. 4 si pentru masaj.


Utilizare: poate fi folosit ca atare, in aplicatii locale sau in amestec cu uleiuri esentiale sau alte preparate de ingrijire corporala si faciala.


Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui

Prezentare: 125 ml / flacon din plastic

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!