Ulei esential din seminte de curcuma - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: ND6
29,00 Lei
Fara TVA: 24,37 Lei

Cantitate

Curcuma, cunoscuta si sub numele de sofran su turmeric este originara din India si din Indonezia, dar se poate gasi si in Madagascar. Turmericul, inrudit cu ghimbirul, este folosit ca si condiment in bucatarie. Ingredientul activ din turmeric este curcumina, folosita si in scop medicinal, pentru efectele sale antioxidante si antiinflamatoare deosebite.

Uleiul esential de curcuma are proprietati antibiotice, fiind eficient in tratarea infectiilor respiratorii, urinare si digestive.


Denumirea latina: Curcuma longa

Tara de origine: India

Partea folosita: seminte

Obtinut prin: distilare cu aburi 

Nota parfum: mijloc

Se combina cu: ghimbir, scortisoara, portocala, grapefruit, ylang-ylang, cardamom, piper negru.


Sanatate

Uleiul esential de curcuma stimuleaza digestia, contribuie la regenerarea ficatului prin actiunea sa detoxifianta.

Compusul activ din uleiul esential de turmeric (curcumina) este considerat a avea multe efecte terapeutice: antiinflamatoare, antioxidante, antitumorale, antibacteriene si antivirale.

Un studiu realizat in 2013 de divizia de Alimentatie Stiintifica si Biotehnologie, de la universitatea Kyoto din Japonia a evidentiat ca turmerona aromatica (AR-turmerone) din uleiul esential de curcuma si curcumina, principalul ingredient activ, au capacitatea de a lupta impotriva cancerului de colon. Combinatia dintre curcumina si turmerone administrate pe cale orala atat in doze mici cat si in doze mari impiedica si elimina efectiv formarea tumorilor.

Rezultatele studiului, publicate in BioFactors, i-au facut pe cercetatori sa concluzioneze ca turmerona este "noul candidat in prevenirea cancerului de colon." In plus, ei cred ca utilizarea turmeronei in asociere cu curcumina poate deveni un mijloc potent de prevenire naturala a inflamatiilor, asociate cu aparitia cancerului de colon. 

Rezultatele publicate in Journal of Cellular Biochemistry, privind efectele uleiului esential de turmeric in cazul cancerului de san, au aratat capacitatea de inhibare a activitatii enzimatice in celulele afectate.

In mod traditional, turmericul a fost folosit in medicina chineza si ayurvedica pentru a trata artrita, iar componentele active ale uleiului esential de curcuma il recomanda ca fiind unul dintre cele mai eficiente. Studiile au demonstrat eficienta uleiului esential in calamrea durerilor, inflamatie si rigiditatii specifice in artrita reumatoida si osteoartrita. 

Un alt studiu, efectuat in vitro si in vivo pe animale a  aratat ca turmerona aromatica din ulei esential de curcuma stimuleaza inmultirea celulelor stem neuronale. Rezultatele promitatoare obtinute i-au determinat pe cercetatori sa considere uleiul esential de curcuma remediul natural pentru regenerarea necesara ameliorarii bolilor neurologice, cum ar fi boala Parkinson, boala Alzheimer, leziuni ale coloanei vertebrale si a celor provocate de un accident vascular cerebral. 

Uleiul esential de curcuma este excelent pentru a trata arsurile, psoriazisul sau eczemele.

Actiunea antioxidanta a uleiului esential de curcuma permite organismului sa lupte impotriva stresului oxidativ, responsabil de imbatranirea prematura a pielii si a celulelor, in general.

Datorita efectului antiinflamator, uleiul esential de curcuma este foarte util in tratarea congestiei nazale, in raceala sau gripa. Adaugati cateva picaturi de ulei esential intr-un bol cu apa fierbinte si inhalati vaporii.

Intr-un aparat de aromaterapie

Este ideal pentru pesimisti si pentru celor carora le este frica de schimbare sau au schimbari bruste de dispozitie.

Efectul sau echilibrant si relaxant il recomanda in stari de anxietate si depresie.

Imbunatateste starea de spirit, are efect antistres.  

Cosmetica si ingrijirea parului

Uleiul esential de curcuma este ideal pentru tenul matur si obosit. Se poate adauga uleiul esential in creme pentru imbunatatirea tonusului pielii.

Adaugati uleiul intr-un sampon - elimina matreata si are efect antibacterian.

Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Precautii:

In cantitate mare poate da simtome de ameteala si tahicardie.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.






 

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!