Ulei esential de spearmint - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: 451
26,00 Lei
Fara TVA: 21,85 Lei

Cantitate

Aceasta specie de menta, originara din zona mediteraneana, era folosita in Grecia antica pentru tratarea bolilor cu transmitere sexuala (sifilis, gonoree, etc), dar si pentru albirea dintilor si vindecarea ulceratilor de la nivelul cavitatii bucale. In medicina ayurvedica era folosita pentru probleme digestive, calmarea durerilor de cap si pentru diferite afectiuni ale pielii.

Uleiul esential de menta este puternic, prea puternic pentru unii, asa ca vaianta sa mai usoara, spearmint-ul este folosita ce mai mult la prepararea pastei de dinti, ca aromatizant in industria alimentara sau la gatit.


Denumire latina: Mentha spicata

Partea folosita a plantei: frunze  

Tara de origine: China

Modalitatea de obtinere: distilare cu aburi

Nota parfum: top/mijloc


Proprietati: antiseptic, antispasmodic, deodorant, astringent, carminativ, decongestionant, expectorant, stimulant, digestiv, imunostimulnt, cefalic, insecticid.

Se combina cu eucalipt, busuioc, lavanda, rozmarin, iasomie. 


Sanatate

- antiseptic pentru rani

- calmeaza durerile si spasmele musculare

- relaxeaza muschii abdominali, util pentru dureri de stomac, greata, balonare, infectii intestinale, indigestie, prin stimularea secretiei de sucuri si enzime gastrice

- antibacterial si antimicrobian (stafilococ auriu, Escherichia coli, Candida albicans, etc) 

- dermatite, piciorul atletului

- dureri de cap 

- imbunatateste circulatia sangelui si prin aceasta stimuleaza sistemul imunitar prin eliminarea toxinelor

- calmeaza durerile menstuale, dar si bufeurile si simtomele caracteristice perioadei de menopauza (stimuleaza secretia de hormoni estrogeni)

 

Pentru dureri de dinti, sau doar o respiratie proaspata puteti folosi uleiul esential de spearmint intr-o apa de gura.


Folosit in inhalatii calmeaza tusea, usureaza respiratia (astm, bronsita), desfunda sinusurile (sinuzita).

Uleiul esential de spearmint este un insecticid eficient impotriva tantarilor, paianjenilor, mustelor, moliilor. 


Cosmetica si ingrijirea parului

Datorita efectului astringent si antimicrobian este util in tratarea acneei.

Adaugat intr-un sampon, balsam sau masca impotriva matretii, impiedica dezvoltarea micozelor la nivelul scalpului. 


Psihic si emotional

- stimuleaza gandirea logica

- inlatura oboseala

- ridica starea de spirit, mai ales in cazul depresiilor, stresului sau epuizarii mentale

- energizant, revitalizant


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt  pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C  si 40°C.


Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o  lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!