Ulei esential lemn de trandafir - puritate 100% - 10ml
Cod produs: EO-39
24,00 Lei
Fara TVA: 20,17 Lei

Cantitate

Uleiul esential se obtine din lemnul unui copac vesnic verde, cu scoarta rosiatica si flori galbene, originar din padurile tropicale ale Americii de Sud (Brazilia, Guyana, Columbia, Ecuador). Creste pana la 40 m inaltime si pana nu demult, era pe cale de disparitie, din cauza exploatarii excesive, in vederea obtinerii uleiului esential, folosit in cosmetica si parfumerie. In prezent, doar Brazilia mai exporta acest ulei esential, dupa ce a legiferat cultivarea sa.


Denumirea latina: Aniba rosaeodora

Partea folosita a plantei: lemn

Obtinut prin: distilare cu aburi

Miros: floral, ca de trandafir, cu o nota calda, lemnoasa


Aplicatii externe:

Amestecat cu ulei vegetal (5-7 picaturi de ulei de lemn de trandafir la 10 ml de ulei vegetal):

•  normalizeaza activitatea hormonala, stimuleaza activitatea sexuala (creste potenta, elimina frigiditatea)

•  regenereaza si vindeca pielea afectata de traumatisme, arsuri 

•  un excelent ulei de masaj pentru relaxare totala si recuperare

•  antibacterian

•  calmeaza durerile de cap si migrenele (se maseaza fruntea, zona arterelor carotide, osul occipital si cel temporal - de 2-3 ori la intervale de 10-15 minute)

•  detoxifiant, util in drenaj limfatic

•  stimuleaza microcirculatia (vene varicoase)  

•  dezodorizant

•  maini aspre, crapate

•  calmeaza tusea, se maseaza pieptul

•  tratamentul vergeturilor din timpul si dupa sarcina


Ca aditiv (7 picaturi la o baie intreaga, diluat in lapte, sare de baie, sampon baza) pentru o baie relaxanta sau in raceli, pt. calmarea tusei, scaderea febrei si tensiunii, frigiditate si impotenta.

In inhalatii, calmeaza tusea, este bronhodilatator, antiinflamator si emolient. Datorita actiunii antispastice se poate folosi cu succes in bronsita si in crizele de astm.


Uleiul esential din lemn de trandafir, adaugat intr-un sampon baza, hraneste parul lipsit de vitalitate si este potrivit pentru parul normal sau uscat.


Pentru hipertensiune, va puteti face impachetari pentru tot corpul, intr-o panza bine stoarsa in 500 ml de apa in care ati adaugat 5 picaturi de ulei esential de lemn de trandafir.


Pentru calmarea durerilor de cap, sau in piept (zona inimii) se pot aplica comprese locale.


In aparatul de aromaterapie :

•    ajuta la depasirea unor stari de spirit neplacute, cum ar fi: invidia, gelozia, mandria

•    elimina iritabilitatea, sentimentele de neputinta

•    confera echilibru mental si emotional (important inaintea examenelor)

•    va relaxeaza cand sunteti sub presiune

•    va ajuta sa scapati de gandurile negative si blocajele emotionale

•    antidepresiv excelent, inlatura starile de neliniste

•    util in combaterea efectelor decalajului orar.


Aplicatii in cosmetica:

Proprietatile sale de calmare, de echilibrare si de regenerare celulara il recomanda  pentru tratarea epidermei sensibile, uscate si fragile. Excelent impotriva ridurilor, atenueaza cicatricele si vergeturile, calmeaza eczemele, dermatitele, eruptiile cutanate si acneea rozacee. Pentru aplicatii locale, pentru imbunatati produsele cosmetice folosite (creme sau lotiuni) puteti adauga 5 picaturi de ulei esential la 5 ml de baza


Se combina cu: lavanda, arbore de ceai (in acnee), rozmarin, cedru, lamaie, ylang-ylang, santal

Precutii: este non-toxic, non-iritant si non-sensibilizant. La aplicare puteti avea o senzatie de caldura si furnicaturi, care in cateva minute dispare.

Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.

Prezentare: 10 ml / flacon din sticla bruna.


 


 

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!