Ulei esential de lavanda (Franta) - puritate 100 % - 10 ml
Cod produs: EO-01
25,00 Lei
Fara TVA: 21,01 Lei

Cantitate

Lavanda a fost folosita de secole pentru a ajuta la vindecarea diverse afectiuni de la taieturi minore, vanatai si arsuri la boli cronice, cum ar fi reumatism, astm si dermatita. Denumirea provine de la cuvantul latin lavera - a spala, deoarece romanii isi parfumau apa de baie cu lavanda. Medicii antici, Dioscoride si Pliniu cel Batran, cunosteau insa efectele terapeutice ale acesteia si o foloseau pentru tratarea racelilor. Cea mai importanta utilizare a uleiului esential de lavanda este in industria parfumurilor pentru mirosul proaspat, dulce si usor floral.


Procesul de obtinere al lavandei




Denumire latina:  Lavandula angustifolia

Tara de origine:  Franta

Obtinut prin:  distilare cu aburi

Parte a plantei folosita: florile

 

In aromaterapie, este adesea folosit pentru a combate depresia, stresul si oboseala.

 

Uleiul esential de lavanda, foarte eficient in regenerarea celulelor pielii este folosit pentru tratarea unor dermatite (psoriazis), eczeme, rani, inflamatii ale pielii. Ideal pentru pielea iritata si inflamata datorita proprietarilor sale antiseptice, calmante si regenerative. Deoarece este un ulei echilibrant, poate fi folosit pentru toate tipurile de ten. Pentru imbunatatirea produselor cosmetice puteti adauga 3-4 picaturi intr-o baza de 5 ml (lotiune, crema, ulei presat la rece). 

 

Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.

Prezentare: 10 ml

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!