Ulei esential lemn de guaiac - puritate 100% - 10ml
Cod produs: 00049
39,00 Lei
Fara TVA: 32,77 Lei

Cantitate

Guaiacul este un arbore exotic, de esenta tare, originar din America de Sud. Creste pana la o inaltime de 8-10 m, frunzele sale sunt vesnic verzi, iar florile sunt mici, albastrui-violet. Din lemnul sau greu si dens se fabrica mobila, bile de bowling, diferite piese pentru barci, jocuri din lemn sau bijuterii. Rasina, eliminata in mod natural din arbore, este un reactiv traditional folosit in laboratoarele de analiza medicala (de exemplu pentru depistarea sangelui din urina). Proprietatile medicinale ale lemnului de guaic sunt cunoscute de secole, decoctul fiind utilizat in tratarea sifilisului si a tuberculozei, iar seva (rasina) pentru ameliorarea durerilor artritice. Pentru populatiile indigene ale Americii Latine guiacul era cunoscut ca arborele vietii, sau arborele sfant, deoarece foloseau aschiile de lemn in fumigatii pentru indepartarea spiritelor rele, in ritualurile de purificare. 

Maceratul din lemn de guaiac in rom are virtuti afrodiziace si antireumatice. 

Folosirea intensiva a lemnului de guaiac a condus la diminuarea serioasa a speciei, pana aproape de epuizare, motiv pentru care acum este un arbore protejat de Conventia privind comertul  international cu specii pe cale de disparitie (CITES). 

Uleiul esential din lemn de guaiac apare pe piata pentru prima data in 1891 si este inclus, in prezent, in numeroase produse farmaceutice.

Intra in compozitia majoritatii parfumurilor ca si fixator de miros si datorita notelor sale exotice, calde si lemnoase. 

In industria alimentara uleiul esential de guaiac este folosit ca aromatizant si conservant natural. 


Denumirea latina: Bulnesia sarmienti 

Partea folosita a plantei: lemn, din cultura salbatica

Obtinut prin: distilare cu aburi

Nota parfum: baza (interesant de folosit pentru obtinerea unor note de vanilie si santal)

Tara de provenienta: Paraguay

Aspect: vascos, la temperatura camerei

Culoare: bej pana la brun deschis

Se combina cu:  bergamota, elemi, tamaie, geranium, grapefruit, iasomie, lavanda, portocala, palmarosa, patchouli, trandafir, santal si ylang-ylang.


Uleiul esential de guaiac este foarte vascos, aproape solid, la temperatura camerei, de aceea nu curge. Va recomandam ca inainte de utilizare sa:

- incalziti usor sticluta sub un jet de apa fierbinte (aprox. 40 grade)

- indepartati picuratorul din plastic si folositi o pipeta pentru a extrage uleiul esential


Proprietati:

- reumatism, reduce inflamatiile si calmeaza durerile specifice (reumatism cronic, artrita reumatoida)

- guta

- afectiuni osteoarticulare

- puternic decongestionant venos si limfatic (in combinatie cu uleiurile esentiale din citrice)

- tratarea afectiunilor sistemului circulator

- antiseptic, diuretic 

- sudorific, detoxifiant (stimuleaza eliminarea toxinelor prin transpiratie)

- anticelulitic, stimuleaza eliminarea apei din tesuturi

- intareste sistemul imunitar, grabind vindecarea si recuperarea in convalescenta


Psihic si emotional

- relaxeaza si calmeaza

- astenie, oboseala cronica

- tonic, revitalizant si stimulant general


Cosmetica

- piele sensibila cu probleme, acnee, inflamatii, iritatii, dermatite si eczeme. Cicatrizant eficient, stimuleaza regenerarea tesutului epitelial, grabind vindecarea ranilor superficiale, a arsurilor.


Utilizare

Uleiul esential din lemn de guaiac adaugat intr-un ulei vegetal sau intr-o crema cu ingrediente naturale poate fi folosita pentru tratarea diferitelor probleme ale pielii (eczeme, psoriazis, acnee, rani, ciupituri insecte). 

Intr-un ulei de masaj este folosit pentru drenarea sistemulului limfatic si remodelare corporala, tratarea edemelor, varicelor si a hemoroizilor.  

Pentru tratarea afectiunilor osteoarticulare, reumatice sau ale sistemului circulator puteti prepara o tinctura pe care sa o aplicati local, prin adaugarea uleiului esential in alcool (10 picaturi de ulei esential in 10 ml de alcool de 90 gr). 

In lampa de aromaterapie uleiul de guaiac in combinatie cu alte uleiuri esentiale ofera o aroma exotica deosebita.

 

Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!