Ulei esential de grapefruit roz - puritate 100%, 10 ml
Cod produs: ND10
23,00 Lei
Fara TVA: 19,33 Lei

Cantitate

Istoria si originea fructelor de grapefruit este invaluita in mister, unele surse spun ca fructele au fost cultivate pentru prima data in Jamaica. A primit numele de grapefruit deoarece fructele arata ca si ciorchinii de struguri agatati in copaci.

Diferentele terapeutice dintre grapefruitul alb si cel roz sunt minore, singura diferenta fiind ca exista mult mai multe culturi de grapefruit roz.


Denumirea latina: Citrus paradisi

Partea folosita a plantei:  coaja fructelor

Obtinut prin: distilare cu aburi

Tara de provenienta: Italia


Proprietati organoleptice


Aspect: lichid limpede

Parfum: are miros proaspat usor amar

Se combina cu: cu alte uleiuri din citrice, rozmarin, chiparos, lavanda, geranium


Proprietati:

- uleiul esential de grapefruit reduce inflamatia si usureaza fluxul limfatic; fiind un diuretic faciliteaza eliminarea fluidului suplimentar prin urina.

- ulei de grapefruit este un instrument eficient pentru a suprima pofta de mancare deoarece actioneaza direct asupra centrului satietatii din hipotalamus.

- efectul diuretic al uleiului si stimularea sistemului limfatic contribuie  la pierderea in greutate prin indepartarea excesului de apa din organism

- ulei de grapefruit este la fel de puternic antimicrobian ca si uleiul de lamaie; acesta poate fi folosit pentru a dezinfecta taieturi si alte rani.


In aparatul de aromaterapie:

Inhalarea uleiului essential de grapefruit stimuleaza sistemul nervos prin cresterea vigilentei si concentrarii. Aceasta activeaza sistemul endocrin imbunatatind secretia de enzimele si hormoni care conduc activitatile metabolice ale organismului.

" Folositi grapefruitul pentru a creste forta in general, pentru a imbunatati spiritualitatea si a manifesta abuntenda. In plus, proprietatile vindecatoare ale grapefruitului promoveaza bunastarea si un sentiment de incredere in sine . Acest ulei este asociat cu blandetea si succesul." Sandra Kynes


Aplicatii in cosmetica:

Uleiul esential de grapefruit adaugat in creme si lotiuni ajuta la tratarea acneei si este ideal pentru tenul gras. 

Adaugat in produsele pentru ingrijirea parului este de un real ajutor pentru ingrijirea parului gras.


Contraindicatii: A nu se utiliza de catre copii, femei insarcinate, epileptici si hipertensivi. Poate provoca reactii alergice. A nu se aplica pe piele in stare pura, a nu se utiliza de catre persoanele cu piele sensibila. A se feri de contactul cu ochii. A nu se depasi cantitatea indicata!

Uleiul esential de grapefruit, precum si celelalte uleiuri esentiale de citrice, ar trebui sa fie utilizate cu mare precautie deoarece acestea pot creste sensibilitatea la razele ultraviolete. Acest lucru ne predispune la probleme ale pielii, cum ar fi decolorare, pete maro, pistrui. A se evita folosirea acestui ulei inainte de expunerea la soare.


Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!