Ulei esential de elemi - puritate 100% - 10ml
Cod produs: 00703
36,59 Lei 41,00 Lei
Fara TVA: 30,75 Lei

Cantitate

Elemi este un arbore peren, originar din Asia, creste pana la 30 metri, iar florile sale mici, alb- galbene, sunt foarte parfumate. Fructele au dimensiunea unei prune, iar samburele din interior este cunoscut sub denumirea de nuca de Filipine, sau migdala de Java, cu un gust foarte asemanantor cu cel de migdala. Arborele poate produse pana la 32 kg de nuci/an, de aceea fructele sale sunt considerate o sursa importanta de hrana pentru locuitorii din zona.

In Egiptul antic, rasina arborelui Elemi era folosita in ritualurile de imbalsamare. In Europa secolului XVIII din aceeasi rasina se prepara un unguent foarte eficient in vindecarea rapida a ranilor.


Denumirea latina: Canarium luzonicum 

Partea folosita a plantei:  rasina

Obtinut prin: distilare cu aburi

Tara de provenienta: Iran

Proprietați organoleptice

Aspect: lichid limpede

Culoare: incolor

Miros: proaspat, picant, cu o usoara nota de citrice                 

Se combina cu: portocala, geranium, ghimbir, litsea, lavanda, tamaie, roinita (melisa), lemn de trandafir, lamaie, rozmarin, salvie, scortisoara, santal, piper negru, citrice..  

 

Proprietati:

- stimulent al secretiei gastrice, tonic digestiv

- decongestionant

- antiseptic

- imbunatateste circulatia sanguina, incalzeste


 Aplicatii externe: 

3-5 picaturi de ulei esential la 10 ml de ulei vegetal:

- masaj in zona abdomenului (crampe intestinale, enterocolite, diaree, meteorism)

- pentru probleme circulatorii, 

- afectiuni respiratorii de sezon, bronsite, laringite, tuse, durerile in gat 

- reduce inflamatiile pielii, ulcere varicoase, varice, abces, cicatrici, furuncule

- masajul spatelui si al cefei, dureri de coloana

- micoze ale pielii, herpes, arsuri

- unghii moi, fragile, exfoliante


In aparatul de aromaterapie:

• inlatura oboseala, apatia, anxietatea si astenia 

• reduce stresul

• echilibreaza emotional, ajuta la vindecarea traumelor 

• creste capacitatea de concentrare


Aplicatii in cosmetica:

Diluat in ulei presat la rece stimuleaza regenerarea celulelor, revigoreaza pielea. Recomandat tenului acneic, pielii iritate si inflamate. 


Contraindicatii: A nu se utiliza de catre copii, femei insarcinate, epileptici si hipertensivi. Poate provoca reactii alergice. A nu se aplica pe piele in stare pura, a nu se utiliza de catre persoanele cu piele sensibila. A se feri de contactul cu ochii. A nu se depasi cantitatea indicata!


Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.



Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare