Ulei esential Cedru virginiana - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: EO-50
18,00 Lei
Fara TVA: 15,13 Lei

Cantitate

Cedrul (Juniperus virginiana) este originar din America de Nord si poate atinge o inaltime de 30 m si varsta de 1.000 de ani. Mai este cunoscut si sub numele de cedrul rosu. Indienii americani ardeau ramurele si inhalau fumul pentru a scapa de raceala. Fumul le era de ajutor si femeilor in timpul nasterii, usurandu-le travaliul. 

Cedrul este copacul lui Imparatului Solomon, din lemnul caruia a contruit templul din Ierusalim. Uleiul esential a fost obtinut mai intai din cedul de Liban, care acum acesta este foarte rar din cauza exploatarii peste masura.

Egiptenii au folosit ulei de cedru in procesul mumificarii, in produsele cosmetice sau pentru indepartarea insectelor.

In zilele noastre, lemnul de cedru se foloseste la fabricarea creioanelor.


Denumirea latina: Juniperus virginiana

Partea folosita a plantei: aschii de lemn si rumegus

Miros: lemnos, balsamic

Metoda de obtinere: distilare cu aburi

Tara de origine:  USA

Nota: mijloc


Se combina cu: bergamota, scortisoara, chiparos, tamaie, iasomie, ienupar, lavanda, lamaie, neroli, trandafir si rozmarin.


Sanatare:

Inhalatii cu aburi, pentru:

•    bronsita

•    guturai

•    tuse cronica

Intr-un ulei de masaj este eficient pentru:

•    calmarea durerilor in artrita

•    diuretic

•    tonic

•    stimuleaza circulatia sangelui 

•    celulita - detoxifiant 

•    calmeaza mancarimile pielii

Comprese pentru tratamentul bolilor pielii (amestecati 5 picaturi de ulei de cedru cu 1-4 litri de apa calda, imbibati un prosop in amestec) - au efect calmant.

In spalaturi locale (2 picaturi in 500 ml apa calda, in care s-a adaugat in prealabil o lingurita de bicarbonat de sodiu) uleiul esential de cedru este recomandat in infectii urinare si cistita. Pentru a creste eficacitatea tratamentului se maseaza zona pelviana si partea interioara a coapselor cu 5 picaturi de ulei esential de cedru diluat in 10 ml ulei presat la rece.

Amestecat cu alcool (5 picaturi la 10 ml de alcool), ca solutie:

•    pentru indepartareal insectelor, se aplica pe piele, prin masaj 

•    impotriva moliilor, in dulapuri si garderobe (folositi un spray)


Cosmetica si ingrijirea parului:

Diluat in ulei presat la rece, sau intr-o crema uleiul esential de cedru regenereaza tesutul si este potrivit pielea grasa, acneica sau pentru cea afectata de psoriazis sau dermatita.

In sampon baza este un ulei care previne caderea si stimuleaza cresterea parului. Datorita efectului de echilibrare a secretiei de sebum, poate fi folosit pentru toate tipurile de par (normal, gras su uscat), combate matreata.


Psihic si emotional:

•    aroma lemnoasa si balsamica are un efect calmant atunci cand ne aflam in situatii grele sau incinse

•    ofera oamenilor sensibili un scut protector

•    in insomnie, deoarece stimuleaza activitatea glandei pineale, care secreta melatonina (hormon antioxidant care induce somnul)

•    tranforma emotiile negative in emotii pozitive

•    creste capacitatea de concentrare

•    util in meditatii, tonic al energiilor subtile 

•    relaxeaza si calmeaza tensiunea nervoasa 


Informatii suplimentare: cedrul este folosit pentru a oferi parfumurilor barbatesti nota caracteristica finala.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


Precautii:


Nu se utilizeaza in perioada de sarcina, mai ales in primele 3 luni.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare