Ulei esential de cardamom - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: ND20
89,00 Lei
Fara TVA: 74,79 Lei

Cantitate

Uleiul esential de cardamom este obtinut din semintele de cardamom, o mirodenie tipic indiana si una dintre cele mai scumpe, dupa sofran si vanilie. Din familia Zingiberacee ca si curcuma si ghimbirul, cardamomul este originar din India. 

Uleiul esential de cardamon este antiinfectios, antiviral, antibacterian, anticataral, expectorant si carminativ. El este utilizat in medicina traditionala asiatica pentru tratarea afectiunilor respiratorii, inclusiv tuberculoza, ca antidot contra muscaturilor de serpi si scorpioni, pentru tratarea afectiunilor digestive, buco-dentare si eliminarea mirosurilor neplacute, in special cel de usturoi.

In India si Pakistan, cardamomul este folosit pentru a facilita comunicarea cu zeii si pentru a purifica alimentele.

Tonic si stimulant, uleiul esential de cardamom este un veritabil afrodisiac. Desi putin cunoscut in lumea occidentala, uleiul esential de cardamom are o mare capacitate de a echilibra si armoniza cele 3 doshas (Vata, Pitta, Kapha) si de a ajuta la practicarea exercitiilor legate de medicina ayurvedica.

Cald, stimulant, afrodisiac, uleiul esential de cardamom trezeste pasiunea si dorinta de viata, echilibreaza si stimuleaza energiile vitale.


Denumirea latina: Elettaria cardamomum 

Partea folosita a plantei: seminte

Metoda de obtinere: distilare cu abur

Tara de origine: India


Nota: top

Miros: dulceag, picant si aproape balsamic

Proprietati: antiseptic, anti-inflamator, bactericid, 

Se combina bine cu: trandafir, portocala, bergamota, scortisoara, cuisoare, cedru 

Prezentare: 10 ml / flacon din sticla inchis la culoare


Sanatate

Intr-un ulei de masaj este eficient pentru:

- crampe abdominale si digestie dificila

- pregatirea muschilor pentru efort


 

Psihic si emotional:

- oboseala, apatie, anxietate

- dezechilibre si blocaje energetice

- stimulent si tonic general

- este un ulei ideal pentru perioada de iarna, incalzeste organismul, tonifiaza muschii, trezeste la viata 

 


Cosmetica si ingrijirea parului:

Este ideal pentru tenul acneic si tenul asfixic


Informatii suplimentare: 

- este folosit din vechi timpuri pentru aromatizarea ceaiului si a cafelei carora le confera aroma si savoare deosebite. In India uleiul esential de cardamom este folosit la prepararea renumitului tchai masala, in Turcia si Liban pentru aromatizarea cafelei.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


 Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina, mai ales in primele 3 luni.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!