Ulei esential cajeput - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: EO-56
19,00 Lei
Fara TVA: 15,97 Lei

Cantitate

Cajeputul este un arbore originar din Australia si Asia, creste pana la 30m, are coaja subtire si frunze inguste, eliptice. Este cultivat in multe zone pentru calitatile ornamentale ale florilor sale albe, roz sau rosii. Cajeputul face parte dintr-o familie de peste 150 de arbori si este cunoscut ca arborele de ceai alb sau arborele de mlastina.

In Malaezya si insulele Java uleiul de cajeput era folosit traditional pentru holera si dureri musculare sau junghiuri.

In Africa si Asia uleiul se foloseste ca insecticid si impotriva parazitilor.


Denumirea latina: Melaleuca leucandendron

Partea folosita a plantei: frunzele

Obtinut prin: distilare cu aburi a frunzelor si a capetelor proaspete ale crengilor. Din 100-125 kg se produce 1 litru de ulei de cajeput

Miros: foarte asemanator cu uleiul de eucalipt, dar mai bland.

Tara de provenienta: Indonezia


Este recunoscut ca un ulei care incalzeste si accelereaza pulsul.


Aplicatii externe:

Amestecat cu ulei vegetal (5 picaturi la 10 ml de ulei) uleiul de cajeput este eficient pentru 

•    calmarea durerilor musculare, artrita, reumatism, guta, sciatica, lumbago (are efect analgezic si de usoara incalzire locala)

•    stimuleaza drenajul limfatic si curata organismul de toxine

•    frectionat pe piept scade febra si are efect expectorant si decongestionant

•    laringita cronica, infectii ale gatului

•    stimuleaza secretia hormonilor estrogeni

•    infectii urinare, cistita, uretrita

•    dureri de cap

•    dureri de dinti

•    varice

•    dermatoze (psoriazis, acnee)

•    spasme gastrice, enterite

•    menstruatie dureroasa


In inhalatii este excelent in cazuri de sinuzita (stimuleaza eliminarea mucusului), raceala, dureri in gat.

Recomandat pentru gargara in laringita cronica si infectii ale gatului.

Adaugat in sampon baza stimuleaza cresterea parului si inlatura matreata.

Pentru dureri de urechi: se pune o picatura de ulei esential pe un tampon mic de vata si se introduce in ureche.


Aplicatii in cosmetica:

Eficient antiseptic, pentru acnee, herpes se poate aplica local, folosind un tampon de bumbac imbibat cu ulei. Intr-un ulei presat la rece poate fi folosit in diverse afectiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, dermatoze, in dilutie de maxim 2%. Este cicatrizant si emolient.


In aparatul de aromaterapie:

•    aroma uleiului de cajeput ne ofera o stare de stabilitate, incredere si claritate in luarea deciziilor

•    stimuleaza memoria si ajuta la concentrare

•    reduce senzatia de oboseala si de somnolenta

•    fortifica sistemul imunitar, de aceea se foloseste pentru prevenirea si tratarea racelii sau gripei


Se combina cu uleiurile de bergamota, chiparos, ienupar, lamâie, pin, rozmarin, eucalipt, maghiran, ghimbir si menta.


Uleiul esential de cajeput,in general, nu este toxic sau iritant.


Precautii  - poate irita pielea foarte sensibila, se foloseste numai diluat. 

Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.

Prezentare: 10 ml / flacon din sticla bruna.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare