Ulei esential lavanda (lavandula officinalis) - puritate 100% - 10ml
Cod produs: ND25
25,00 Lei
Fara TVA: 21,01 Lei

Cantitate

Lavanda este o planta perena, cu aspect de semiarbust stufos, frunze liniare, verzi, argintii si cenusii si flori in spic, purpurii, violet sau albastre. Cel mai mare producator de lavanda este Franta, dar si Bulgaria, Ungaria, Spania, Australia, Maroc, Tasmania. Exista 28 de specii diferite.

Denumirea provine de la cuvantul latin "lavera" - a spala, deoarece romanii isi parfumau apa de baie cu lavanda. Medicii antici, Dioscoride  si Pliniu cel Batran, cunosteau insa efectele terapeutice ale acesteia si o foloseau pentru tratarea racelilor.

Uleiul de lavanda este foarte utilizat in parfumerie si cosmetica, dar are o paleta deosebit de larga de recomandari, in primul rand cea de sedativ, util impotriva iritabilitatii crescute, spasmelor, migrenelor, insomniilor.

Florile de lavanda, proaspat prelucrate, prin antrenare cu vapori de apa, au un continut de 1.4 - 1.6% ulei esential.


Denumirea latina: Lavandula officinalis

Partea folosita a plantei:  florile

Obtinut prin: distilare cu aburi

Miros: proaspat, floral, odihnitor

Tara de origine: Franta


Aplicatii externe:

Ca ulei de masaj (5-7 picaturi de ulei de lavanda la 10 ml de ulei vegetal) folosit in tratament:

•   reumatism

•   sciatica, nevralgii

•   artrita

•   calmant in timpul nasterilor, stimuleaza contractiile uterului si acelereaza nasterea

•   toate genurile de dureri musculare

•   acnee 

•  cistita, infectie urinara (se fac si spalaturi vaginale)

•  menopauza, calmeaza durerile premenstruale si menstruale.

•   sughit, tic nervos  

•   tonic si sedativ pentru inima (calmeaza palpitatiile), regleaza tensiunea arteriala, elimina tahicardia si aritmia

•  afectiunilor pielii: dermatite, neurodermatite

•  inlatura efectele consumului excesiv de alcool si tutun


Pentru rinite, se pot prepara picaturi pentru nas - 4 picaturi de ulei esential de lavanda in 10 ml de ulei de sunatoare. Se fac instilatii in fiecare nara, 1-2 picaturi la fiecare 60 minute.


Inhalatii (10 picaturi de ulei de lavanda la 1 litru de apa fierbinte) pentru: 

•   astm

•   ameteli, greata

•    raceli

•    tuse, guturai, sinuzita si gripa

•    dureri de cap, migrena

•    insomnie


Amestecat cu alcool (10 picaturi de ulei de lavanda la 10 ml de alcool) uleiul de lavanda poate fi folosit impotriva:

•    moliilor (pulverizati dulapurile si sifonierele)

•    bataturilor si pecinginilor 

•    tantarilor si a altor insecte


Intr-un sampon baza (25 picaturi la 100 ml sampon) , uleiul esential de lavanda este un remediu eficient in alopecie partiala si poate fi utilizat pentru toate tipurile de calvitie, in special cand este asociata cu probleme de natura emotionala. In acelasi timp, regleaza secretia de sebum, de aceea poate fi folosit pentru toate tipurile de par, elimina matreata, reface parul deteriorat. 


Cu ajutorul unui tampon de bumbac, aplicati ulei esential de lavanda pe arsura. Aceasta calmeaza durerea, stimuleaza procesul de vindecare si previne formarea cicatricelor. 


3 picaturi de ulei esential de lavanda amestecate cu ¼ l de apa fiarta si racita, constituie un dus vaginal propice in tratamentului scurgerilor vaginale. 


In aparatul de aromaterapie:

•    echilibreaza si stabilizeaza Qi-ul inimii 

•    elimina frustrarea (persoanelor cu potential creativ ridicat, dar pe care nu si-l pot valorifica datorita lipsei de incredere) si iritabilitatea

•    calmeaza starile de isterie si panica

•    insomnie

•    depresie

•    emotii foarte puternice (dupa o zi de munca grea)

•    are un efect calmant in cazul stresului fizic si emotional. 

 

Aplicatii in cosmetica:

Uleiul esential de lavanda, foarte eficient in regenerarea celulelor pielii este folosit pentru tratarea unor dermatite (psoriazis), eczeme, rani, inflamatii ale pielii. Ideal pentru pielea iritata si inflamata datorita proprietarilor sale antiseptice, calmante si regenerative. Deoarece este un ulei echilibrant, poate fi folosit pentru toate tipurile de ten. Pentru imbunatatirea produselor cosmetice puteti adauga 3-4 picaturi intr-o baza de 5 ml (lotiune, crema, ulei presat la rece).


Uleiul esential de lavanda se poate combina cu: cedru, salvie, geranium, nucsoara, pin lemongrass, melisa, citronella, cuisoare, molid, ienupar chiparos, smirna, mirt, trandafir, patchouli, salvie, rozmarin.


Pecautii: uleiul esential de lavanda nu se foloseste in anemii si daca se face tratament cu produse care contin iod si fier. La aplicarea pe piele puteti simti o senzatie de racoare, aceasta dispare in cateva minute.

Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.

Prezentare: 10 ml / flacon din sticla bruna.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!