Ulei esential lamaie - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: EO-04
22,00 Lei
Fara TVA: 18,49 Lei

Cantitate

Lamaiul este un arbore peren, din familia citricelor, originar din Asia (India). In prezent, creste in zona mediteraneana si subtropicala si este cultivat in special in Spania si Portugalia. Creste pana la o inaltime de aprox. 6 m, iar din florile sale albe si parfumate se formeaza binecunoscutele fructe galbene.

In Europa, primii care au folosit lamaile au fost grecii, in secolul 2 iHR, iar in Spania si Sicilia a inceput cultivarea lor abia in Evul Mediu. Cererea de lamai a crescut enorm dupa anul 1800, cand medicii au decoperit ca fructele contin o mare cantitate de vitamina C (40-50 mg la 100 g fructe), importanta in prevenirea si tratarea scorbutului. Coaja fructului are un continut bogat in provitamina A, cu rol esential in cresterea, regenerarea si mentinerea tineretii tesutului. Din pulpa fructului se prepara acidul citric. 

Uleiul esential de lamaie intra in compozitia renumitului "Thieves Oil" (uleiul hotilor). Reteta mai cuprinde ulei esential de cuisoare, scortisoara, rozmarin, eucalipt.


Denumirea Latina: Citrus limonum

Partea folosita a plantei: coaja

Obtinut prin: presare la rece, din 3.000 de lamai se obtine 1 litru de ulei esential

Miros: fructat, cu inconfundabila aroma de lamai proaspete


Antiseptic general, stimuleaza sistemul imunitar si distruge bacteriile in cateva ore.


In aplicatii externe uleiul esential de lamaie amestecat cu ulei vegetal (3-5 picaturi de ulei esential la 10 ml de ulei vegetal), este folosit pentru:

•   indepartarea petelor pielii

•   dezinfecteaza orice rana, opreste sangerarea si grabeste cicatrizarea

•   sangerarea nazala se opreste aplicand ulei, in nara afectata, cu ajutorul unui betisor de urechi

•   unghii fragile si casante, se maseaza de 2 ori pe saptamana

•   gripa, in faza incipienta, deoarece scade febra, calmeaza durerile in gat

•  purifica si fluidizeaza sangele, tonifica vasele sanguine si ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare, scade tensiunea arteriala

•   celulita, drenaj limfatic, detoxifiere (datorita efectului diuretic)

•   indigestie, calmeaza durerile abdoninale si favorizeaza evacuarea gazelor abdominale

•   vene varicoase

•   decongestionant pentru ficat, dreneaza bila - masaj local

•   piele cu bataturi (tratati zonele afectate de cateva ori pe zi)

•   intepaturi de insecte, calmeaza mancarimile


Pentru tratarea furunculelor, aplicati ulei de lamaie cu ajutorul unui betisor de urechi, iar pentru negi, aplicati dimineata si seara, dupa care acoperiti cu un plasture.

Ulei esential de lamaie adaugat intr-un sampon neutru este potrivit pentru par gras si impiedica formarea matretii.

Se poate prepara apa de gura diluand 2-3 picaturi de ulei esential de lamaie la ¼ l de apa (in care se poate adauga si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu) pentru tratamentul gingiilor inflamate sau a ulcerelor bucale. 


In aparatul de aromaterapie: uleiul de lamaie creste puterea de concentrare, ajuta la clarificarea ideilor si luarea unor decizii rapide, imprastie confuzia si face ca ingrijorarea sa dispara. Are efect de purificare a aerului (fum de tigara si peste). In special in timpul iernii, uleiul de lamaie ne ofera avantul sufletesc necesar, ne elibereaza de starile depresive si povara vietii de zi cu zi. La fel ca uleiul esential de trandafir, uleiul de lamaie ajuta la "deschiderea inimii", inlaturand confuzia si indoiala din minte.

Lucrarile lui Morel si Rochaix, despre actiunea bactericida a uleiului esential de lamaie, au demonstrat ca vaporii de uleiului esential neutralizeaza microbii care dau meningita in 15 minute, bacilul febrei tifoide in mai putin de o ora, cel al tuberculozei in 1-3 ore, iar stafilococul auriu in 2 ore.


Aplicatii in cosmetica: diluat intr-un ulei presat la rece, uleiul esential de lamaie este ideal pentru tenul iritat, cu probleme, afectat de acnee, pentru tenul gras, dar si pentru cel normal. Ajuta la indepartarea pistruilor si a petelor, are efect antirid, fiind un bun revitalizant si energizant.


Se combina cu: lavanda, neroli, geranium, santal, eucalipt, trandafir, ienupar, tamaie si cu celelalte uleiuri din citrice.

Precautii: cu toate ca este un ulei non-toxic, poate provoca iritatii ale pielii, persoanelor cu pielea sensibila. Se foloseste numai diluat! Este un ulei fototoxic, nu se foloseste nici in dilutii mici, cu cel putin 24 de ore inainte de expunerea la soare,  

Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.

Prezentare: 10 ml / flacon din sticla bruna

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!