Ulei esential de copaiba - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: 00457
36,00 Lei
Fara TVA: 30,25 Lei

Cantitate

Balsamul de copaiba  este de fapt o oleo-rasina cu aspect lejer vascos, culoare galbena si o concentratie de 75% in uleiuri volatile. Se obtine  prin incizarea trunchiului, procedeu care nu afecteaza arborele si colectarea rasinii.Copaiba sau copahu este un arbore impunator care poate atinge o inaltime de 35 de metri si un diametru de 1,40 metri. Acesta creste in padurile amazoniene din Brazilia, Columbia, Peru si Venezuela. Arborele de copaiba produce o oleo-rasina denumita si balsam de Amazonia, considerata din cele mai vechi timpuri de catre indigeni ca fiind “uleiul vietii” datorita extraordinarelor proprietati terapeutice.

Balsamul de copaiba este traditional utilizat in Amazonia si Anzi ca un puternic antiinflamator, dezinfectant, cicatrizant si regenerant, atat pentru sfera pulmonara, osteo-articulara cat si cutanata. Medicina traditionala braziliana il recomanda in cazul afectiunilor cutanate grave, dezechilibrelor la nivelul epidermei, afectiunilor osteoarticulare, musculare si pulmonare.

O mare parte a compusilor activi ai balsamului de copaiba nu se regasesc in nici un alt ulei esential, ceea ce ii confera proprietati cu totul speciale. Extrem de bogat in sesquiterpeni, in concentratie de peste 85%, uleiul esential de copaiba este astazi renumit pentru proprietatile sale multiple.

Antiinflamator, cicatrizant si regenerant prin excelenta, antiseptic, antimicrobian, diuretic, echilibrant, sedativ, calmant, imunostimulant, balsamul are o sfera larga de aplicatie, de la tratarea afectiunilor bronho-pulmonare, osteo-articulare, musculare, gineco-urinare pana la tratarea afectiunilor si leziunilor grave ale tesutului cutanat, regenerarea si echilibrarea epidermei, stimularea imunitatii si echilibrare psiho-emotionala.

Inainte de descoperirea antibioticelor, balsamul de copaiba era indicat pe scara larga pentru tratarea afectiunilor urinare, maladiilor venerice, durerilor osteoarticulare si regenerarea tesutului cutanat.

De altfel, in perioada 1820-1910, balsamul de copaiba era un medicament natural ce facea parte din farmacopeea oficiala a S.U.A. Numeroase studii efectuate intre 1960-1970 au demonstrat capacitatea puternic antimicrobiana contra bacteriilor rezistente la meticilina (Staphylococus aureus, Staphylococcus epidermidis, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis).

In 2002, cercetatorii brazilieni au confirmat eficacitatea balsamuluide copaiba in tratarea afectiunilor cutanate grave, fiind considerat un puternic regenerant cutanat, emolient si cicatrizant, recomandat in caz de rani grave, cicatrici post–operatorii, vergeturi, dezechilibre cutanate, psoriasis, dermatoze. Tenul gras, cu imperfectiuni, beneficiaza din plin de proprietatile acestui balsam.

Parfumul unic, dificil de descris, cu note lemnos-rasinoase, profunde, balsamice si aromatice, este foarte apreciat in crearea parfumurilor.


Denumirea latina: Copaifera Officinalis 

Partea folosita a plantei:  coaja

Obtinut prin: extractie directa din trunchiul arborelui

Tara de origine: Brazilia

Aspect: lichid limpede, lejer vascos 

Culoare: galben la galben inchis 

Miros: lejer picant, rasinos, balsamic 

Utilizare: cosmetica, aromaterapie, parfumerie


Recomandari:

Ten ridat, piele agresata, destructurata, stimuleaza reinnoirea celulara

Ten gras, imperfectiuni ale pielii, netezeste pielea, confera tenului un aspect uniform, fin si curat

Acnee, dezechilibre cutanate, bubite, cosuri 

Vergeturi, cicatrici post-operatorii, reface structura celulara

Rani grave, plagi suprainfectate, accelereaza vindecarea

Arsuri, arsuri de soare, ciupituri de insecte

Iritatii dupa ras, epilat

Scalp iritat, mancarimi

Dermatoze, psoriazis, herpes, verugi

Micoze, licheni, raie 

Hematoame, contuzii

Varice, hemoroizi, ulcere varicoase

Infectii bronhopulmonare, favorizeaza decongestionarea cailor respiratorii si eliminarea secretiilor, astm

Infectii urinare, cistite, uretrite, litiaza renala

Maladii dermato-venerice, gonoree, sifilis, leucoree

Reumatism, artrite, artroze, bursite

Dureri musculare, elongatii, entorse, tendinite, piciorul atletului, este un ulei ideal pentru sportivi

Intarireste sistemului imunitar

Stres, anxietate, depresii, epuizare fizica si mentala

Parfumarea cosmeticelor si crearea si fixarea parfumurilor.


Utilizare

Uleiul esential de copaiba poate fi folosit la prepararea produselor cosmetice, sau imbunatatirea acestora, impreuna cu alte uleiuri esentiale sau vegetale, pentru:

- tenul si pielea imbatranita prematur;

- tenul gras, acneic; balsam de copaiba in combinatie cu alte uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice

- creme, lapte, geluri, unguente pentru varice, picioare grele;

- pielea iritata dupa ras, epilat, expunere la soare, ciupituri, prurit, intepaturi de de insecte, viespi, albine;

- tratarea vergeturilor si cicatricilor;

- ingrijirea afectiunilor dermatologice, a plagilor, a ranilor;

- unguente, balsamuri destinate ingrijirii afectiunilor osteoarticulare si musculare;

- epuizare fizica si mentala - cateva picaturi aplicate in masaj de-a lungul coloanei vertebrale. 


Bai, masaj, inhalatii cu balsam de copaiba in caz de tuse spasmodica, raceala, gripa, bronsita, astm.

Puteti adauga 4-5 picaturi de ulei esential de copaiba in apa de baie pentru a elimina stresul si oboseala. 


Precautii:

A nu se lasa la indemana copiilor.

A nu se folosi pentru copiii sub 6 ani.

A nu se folosi in timpul sarcinii si alaptarii.

Se foloseste numai pentru uz extern.

Ca regula, testati intotdeauna produsul, prin aplicarea lui in plica cotului, cu cel putin 48 de ore inainte de a-l utiliza.


Compozitie:

Ulei esential de copaiba botanic si biochimic definit, obtinut prin extractie traditionala a oleo-rasinii din trunchiul de copaiba recoltat din zone salbatice

        100% pur - nediluat in ulei vegetal sau amestecat cu uleiuri cu proprietati asemanatoare

        100% natural - nedenaturat cu molecule de sinteza 

        100% integral - nedecolorat, nedeterpenizat, nerectificat, nefractionat

Compusi naturali ai plantei care pot provoca alergii: niciunul (specificatie conform Amendamentului nr. 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)


Depozitare: loc uscat, ferit de lumina si caldura.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare