Ulei esential de bergamota (Coasta de Fildes) - 100 % pur - 10 ml
Cod produs: EO-14
25,00 Lei
Fara TVA: 21,01 Lei

Cantitate

Bergamotul este un arbore din familia citricelor, vesnic verde, originar din Asia si poate creste pana la 4.5 metri. Pentru prima data, a fost descoperit in Calabria, Italia, in secolul XVII. Sucul obtinut din fructele gabene sau gabene-verzui este mai putin acru decat lamaia, dar mai amarui decat grapefruitul. Aroma speciala a bergamotei este binecunoscuta datorita folosirii ei la prepararea ceaiului Earl Grey. Uleiul esential a fost vandut initial in orasul Bergamo din regiunea Lombardia, iar sucul de fructe a fost folosit de medicii din zona pentru tratarea malariei. In medicina populara italiana, uleiul esential era folosit si ca remediu impotriva viermilor intestinali si pentru scaderea febrei.

Dintr-o suta de kilograme de fructe se obtin aproximativ 500 g esenta. Pulpa serveste la fabricarea acidului citric. In afara de utilizarea farmaceutica, uleiul de bergamota este folosit mai ales in parfumerie si la fabricarea dulciurilor.


Denumirea latina: Citrus bergamia

Partea folosita a plantei: coaja fructului

Obtinut prin: presarea la rece a cojilor

Miros: dulce si fructat, lamaios, proaspat, componenta principala a ,,Eau de Cologne”

Tara de provenienta: Coasta de Fildes

Nota: top

Se combina bine cu: chiparos, iasomie, lavanda, neroli


Sanatate

Ca si ulei de masaj - amestecati 5 picaturi de ulei de bergamota cu 10 ml de ulei vegetal pentru:

  • rani care se vindeca greu (stimuleaza procesul de vindecare)
  • dureri specifice racelilor, in cazul varicelei (varsat de vant) si zona zoster.
  • acnee si piele patata
  • neurodermatita, herpes, psoriazis
  • vene varicoase si manifestari rozacee - intareste vasele de sange si creste elasticitatea lor
  • amelioreaza spasmele, crampele si migrena
  • optimizeaza digestia, elimina senzatia de greutate dupa masa si balonarea, stimuleaza un apetit slab, combate colica
  • ciuperca vaginala, cistita, calmeaza mancarimile; pentru un efect maxim se foloseste in stadiile de inceput ale bolilor
  • elimina celulita

 

Ca remediu pentru durerile in gat (laringita, faringita, amigdalita, raceala, gripa), se poate face gargara cu o picatura de ulei esential la un pahar cu apa. Elimina si mirosul neplacut din gura.

 

In sezonul rece, o baie cu 5 picaturi intr-o baza (sare de baie, lapte sau sampon baza), adaugate intr-o cada plina, ajuta la eliminarea oboselii. Uleiul esential de bergamota este supranumit si "vitamina soarelui", deoarece stimuleaza sinteza de vitamina D, compensand lipsa luminii soarelui.

 

Compresa (10 picaturi pe un tampon, prosop cald) impotriva temperaturii ridicate si venelor varicoase.

Intr-un sampon baza, uleiul esential de bergamota este potrivit pentru parul gras, deteriorat si elimina matreata.


Psihic si emotional

  • la serviciu, acest ulei insenineaza perspectiva generala, ne ofera mai multa incredere in puterile proprii si face ca scopurile noastre sa devina clare din nou
  • este unul dintre cele mai bune antidepresive, creste optimismul si determinarea, mintea redevine proaspata si activa
  • elimina depresie sezoniera, creste eficienta si rezistenta la stres
  • elimina tulburarile de somn, relaxeaza profund si ofera o recuperare completa a tuturor sistemelor
  • creste abilitatile de comunicare, incurajeaza creativitatea prin gandire
  • ii ajuta pe copii sa se concentreze in timp ce-si fac temele


Cosmetica si ingrijirea parului

Uleiul de bergamota este potrivit pentru toate tipurile de piele, dar in special pentru pielea iritata, afectata de acnee rozacee, psoriazis, eczeme. Combate ingrasarea tenului. Efectul sau este calmant, energizant si antiseptic. 


Adaugat in sampon sau intr-o lotiune tonica, hidrateaza si regenereaza si ofera straclucire parului degradat. La nivelul scalpului are un puternic efect antimicrobian si antiseptic - vindeca eczemele, impiedica dezvoltarea micozelor.

Pentru a indrepta buclele aplicati pe parul uscat sau usor umezit cateva picaturi din urmatorul amestec:

5 picaturi de ulei esential de bergamota in 5 ml ulei de jojob.


Mai multe informatii:

Ca aditiv la uleiurile de bronzat (3 picaturi la 100 ml) stimuleaza procesul de bronzare. Acest aspect insa poate fi aplicat doar in cazul pielii bronzate anterior, in caz opus existand riscul de a capata arsuri solare. Stimuleaza sinteza de melanina.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


Precautii:

Nu va expuneti la soare, deoarece este un ulei fotosensibil si va puteti arde sau pata epiderma. 

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina, mai ales in primele 3 luni.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.




Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!