0740.62.44.83 si 0723.563.205
contact@100remediinaturale.ro
media

Uleiul de macadamia – un anti aging natural

  • Nov 29, 2016
  • Comentarii: 0

Studiile stiintifice din ultimul timp arata ca uleiul de macadamia este un ulei anti aging natural! Secretul acestui ulei este ca revitalizeaza pielea imbatranita!


Macadamia este un arbore originar din Australia si poarta numele unui cercetator scotian, pe nume John Macadam, care l-a descoperit si a scris despre aroma deosebita a fructelor sale, nucile de macadamia. Nucile de macadamia sunt foarte apreciate datorita faptului ca au cel mai ridicat continut de grasimi nesaturate dintre toate alunele. Grasimile nesaturate reduc nivelul colesterolului din sange. Pretul ridicat al celebrelor nuci de Macadamia ar putea fi justificat de faptul ca arbustii produc nuci abia dupa 7-10 ani.


Industria cosmetica a recunoscut proprietatile benefice ale uleiului de macadamia si a inceput sa dezvolte produse pentru ingrijirea pielii si a parului incluzandu-l in lista de ingrediente.


Ulei de Macadamia este unul dintre uleiurile de plante rare, care includ cantitati mari de acid palmitoleic, care se aseamana sebumului (grasimea produsa in mod natural de pielea omului, pentru protectie). Este un emolient excelent si deosebit de bun pentru tenul uscat si matur, dar si hidratant pentru toate tipurile de piele. Popularitatea uleiului de nuci de macadamia provine din faptul ca are cea mai mare cantitate de acizi grasi mononesaturaţi dintre toate uleiurile presate la rece folosite in cosmetica.


Concentratia mare (21%) de acid palmitoleic ca si cea de acid oleic (58%) ajuta in lupta prevenirii imbatranirii premature a pielii. Mai mult decat atat, aceasta are un efect revigorant asupra pielii si ajuta la prevenirea bolilor de piele.  Uleiul de macadamia patrunde rapid in piele, o catifeleaza si reduce aparitia ridurilor fine, atunci cand este utilizat in masajul facial.


Uleiul de macadamia este potrivit pentru parul uscat, vopsit sau permanent ca si masca de par. Datorita efectului regenerant, poate fi folosit cu succes la tratarea cicatricelor, a ranilor minore, calmeaza arsurilor solare, ofera protectie impotriva soarelui si a altor afectiuni ale pielii.



Comentarii: 0

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu

Email-ul dvs. nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii*